RETSEPT: Tummine banaanileib marjadega
pildid: Tuuli Ivainen

Blogija Tuuli jagab sel korral imemõnusa banaanileiva ehk banaanikeeksi retsepti, kus mahlasuse lisamiseks on kasutatud ka marju. Küpsetise peategelasteks on loomulikult banaanid  mida küpsemad, seda parem on tulemus! Lisaks natuke muna, jahu, midagi magusat, näpuotsatäis soola, kookospiima, marju  ühesõnaga kõik hea üheskoos! 

Valmista banaanileib tavalise leiva- ehk keeksivormiga

VAJA LÄHEB: 

23 suurt hästi küpset banaani (mida küpsem banaan, seda magusam!) 

100120 g datlisiirupit/mett/vahtrasiirupit 

220 g kaerajahu või toortatrajahu (viimase puhul tuleks arvestada pisut teistsuguse maitsega) 

60 g mandlijahu 

1 muna või 1spl jahvatatud linaseemneid/tšiiaseemneid 

80 g kookospiima 

80100 g sulatatud kookosõli 

näpuotsatäis soola 

1 tl küpsetuspulbrit 

1/4tl soodat 

mustikaid/mustsõstraid/vaarikaid 

VALMISTAMINE: 

Koori ja tükelda banaanid, purusta kahvliga. Seejärel lisa hulka muna ja siirup, sega hoolikalt. Soovi korral võid banaanide, muna ja siirupi segamiseks kasutada ka blenderit, köögikombaini või saumiksrit. Teises kausis seda omavahel jahud, sool, sooda ja küpsetuspulber. Sega banaani-munasegu kuivainete hulka ning sega korralikult läbi. Vala segu vormi, lisa marjad. Küpseta keeksi umbes 180 kraadi juures ca 3540 minutit või seni kuni keeks on pealt pruunikas ning tikuga katsudes ei kleepu keeks tiku külge. Enne serveerimist lase täielikult jahtuda, külmalt parim.