RETSEPT: tummiselt hõrgutavad hirsipannkoogid
pildid: Tuuli Ivainen

Tuuli jagab oma blogis imelihtsat ja mõnusat hirsipannkookide retsepti, mille põhiliseks koostisosaks on pudruks keedetud hirss. Kopsakad ja tummised pannkoogid sobivad nii soolase kui ka magusa lisandina serveerimiseks ning sellest lähtuvalt tuleks retseptis kasutada kas siis rohkem soola või hoopis suhkrut. 

Kes soovib, võib suhkru asendada ka steviaga. Pannkoogid tulevad pisikesed ja pontsakad ning mõnusalt täidlased.

VAJA LÄHEB (kogus ühele):

50 g hirssi
2 väiksemat (või keskmise suurusega) muna
maitse järgi soola ja steviat
soovi korral praadimiseks veidi kookosõli
serveerimiseks marju, puuvilju või muud meelepärast

VALMISTAMINE: 

Keeda hirss veega pudruks ning maitsesta soola ja steviaga. Lase pudrul veidi jahtuda ning sega sisse munad. Kuumuta pann ning küpseta pisikesed lusikapannkoogid. Serveeri meelepärase lisandiga ja naudi.