RETSEPT: vanaema rabarberikook viib keele alla
Foto: shutterstock

Rabarberihooaeg on alanud ja käes on aeg küpsetada selle kevade esimene rabarberikook. See kook väärib tõepoolest tiitlit Maailma Parim Rabarberikook, sest see lausa sulab suus. Samuti on kooki lihtne valmistada, kirjutab Soppa365

Vaja läheb: 

Põhi: 

2 muna

2 dl suhkrut

100 g sulatatud võid

2 dl kohvikoort

1 tl küpsetuspulbrit

4 dl jahu

Täidis:

1 1/2 l tükeldatud rabarberit

50 g pehmet võid

1,5 dl jahu

1 dl suhkrut

Tee nii: 

1. Eelsoojenda ahi 200 kraadi juures.

2. Sega omavahel põhja koostisosad ning vala segu küpsetuspaberiga kaetud vormi. 

3. Kalla taigna peale tükeldatud rabarberid. Sega omavahel pehme või, jahu ja suhkur ning laota segu rabarberite peale. 

4. Küpseta kooki umbes 3040 minutit. Kõigepealt küpseta kooki 15 minutit 200 kraadi juures ning seejärel langeta temperatuur 175 kraadini. 

5. Lase koogil enne serveerimist jahtuda.