Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPTIIDEE LAUPÄEVAÕHTUKS: hapukas sidrunikook

Küpsetamine ei pea olema raske ja aeganõudev. Kui teinekord hoiad aega kokku valmistaigent kasutades, on lõhnav delikatess laual peaaegu märkamatult. Nii on lugu ka selle imemaitsva hapuka sidrunikoogiga.

Kook ei nõua sinult aktiivset tähelepanu rohkem kui kümme minutit, sest põhi valmistatakse valmistaignast. Täidis aga vaid segatakse kokku ja küpsetatakse.

Seda kooki jaksad teha ka argipäevadel ja usu meid, see tasub end ära - ühtäkki on ka argipäev muutunud pidupäevaks. Kook maitseb kõigile, sest hapukas sidrun tagab, et küpsetis ei oleks liiga magus.

Põhi

400 g muretaigent

Täidis

3 muna
1,5 dl suhkrut
3/4 dl sidrunimahla
1 spl sidrunikoort
2 dl vahukoort

Tee nii: rulli taigen õhukeseks ja aseta 26 cm läbimõõduga koogivormi. Lõika üleliigne taigen ära. Aseta taigen pooleks tunniks külmkappi või 10 minutiks sügavkülma. Kuumuta ahi 200 kraadini. Küpseta põhja 10 minutit. Seejärel valmista täidis. Vahusta suhkur ja munad. Sega sinna sidrunimahl, riivitud sidrunikoor ja vahukoor. Sega ühtlaseks ning vala täidis põhjale. Alanda ahjus soojust 150 kraadini. Küpseta kooki pool tundi. Enne serveerimist lase pirukal jahtuda. 

allikas: soppa365