Reklaam sulgub sekundi pärast

RIIGI INFOSÜSTEEMI AMET HOIATAB: Facebookis levivad libahoiatuskirjad

Riigi Infosüsteemi Amet ehk lühendatult RIA saatis läbi Twitteri konto kaudu välja teate, mida kindlasti ei tohiks ignoreerida. Nimelt selgub, et keegi saadab Facebookis välja võltshoiatusi. Selliseid hoiatuskirju tuleks aga kindlasti ignoreerida. 

RIA manitseb läbi sotsiaalmeedia ettevaatusele Facebookis levivate libahoiatuste eest. Nimelt saadab keegi Facebookis välja võltshoiatusi, mis sunnivad kasutajat enda konto kinnituslingile klikkima. Seda tehes varastatakse aga tegelikult tema andmed.

"Kui Teile laekub teavitus näiliselt Facebooki turvameeskonnalt, hoiatamaks, et Teie konto blokeeritakse, kuna ei ole täitnud teenusetingimusi, siis palume, antud kirju ignoreerida. Antud teavitus sisaldab endas viidet õngitsuslehele, mille eesmärgiks kasutajaandmete varastamine," seisab CERT Estonia Twitteri lehel. 

Kirjas seisab, et blokeeritakse kõik kontod, mis ei vasta Facebooki reeglitele. Mõningate näidetena on välja toodud, et ei tohi postitada töötlemata fotosid ega teisi kasutajaid solvata ega ähvardada. Sulgemise vältimiseks ja konto kinnitamiseks tuleb klikkida väljatoodud lingil. Seda ei tohiks aga mingil juhul teha.