Reklaam sulgub sekundi pärast

RINNAVÄHIGA VÕITLEV TRIINU: paar nädalat tagasi tähistasin kiirituse lõppu

Pärnumaal Häädemeeste vallas sündinud Triinu Kirimägi on särav ja energiline noor naine, kelle eluteele tuli 2018. aasta septembris ootamatu takistus. Triinu tundis, et tema rinnas on kummaline tükk. Oktoobris läks naine perearsti juurde, kust ta edasi suunati perearstikeskusesse ultrahelisse. Sealt edasi sai ta saatekirja mammograafiasse ning 2019. aasta veebruaris öeldi talle, et tegemist on halvaloomulise kasvajaga. Triinu sai teada, et tal on rinnavähk. 

Loe pikemat lugu Triinuga siin

Tänaseks on Triinul kiiritusravi lõpuks läbi. Naine tõdeb, et kiiritus oli tema jaoks väga raske ja väsitav, ent ta ei andnud alla ning jätkas isegi treeningutega. 

Mõned päevad tagasi pani ta kirja oma emotsioonid praegusest eluetapist: "Ära, ei tohi, ei saa - kui palju ma olen kuulnud neid sõnu viimase 9 kuu jooksul. 
Paar nädalat tagasi tähistasin kiirituse lõppu. Kas alkoholi tohid ikka tarbida? Sõbrad, alkoholi ei tohiks mitte keegi juua! 
Tahaks juba päikest veidike saada ... Küsin arstilt, ilmselgelt kõik ütlevad, et päike pole hea. Aga ma ei suitseta, alkoholi tarbin harva. Jätke mulle see väike rõõmgi elus. 
Raskusi ei tohiks tõsta. Küsin arstilt ... Enamusel pole aimugi, mida jõusaalis tehakse. Konkreetset vastust ei tulegi, lihtne ju öelda, et ei tohi. Siiani olen siiski oma keha ise tunnetanud ja ehk ikka tean, kus on piir. ÄRA ÜLE PINGUTA on põhiline,"tõdeb Triinu, et keeldusid on palju, kuid ta eelistab pigem siiski oma keha kuulata ja sellest lähtuvalt ka otsuseid vastu võtta - mida teha ja mida mitte teha.