Reklaam sulgub sekundi pärast

RIPSMEPIKENDUSED võivad rikkuda sinu nägemise!

Tänapäeval peetakse ripsmeid ilu lisavaks näoosaks, mida rõhutatakse ripsmetuššiga ja muidugi ei saa siinkohal mainimata jätta ka kunstripsmeid ja ripsmepikendusi. Pikad, tihedad ja volüümikad ripsmed muudavad pilgu võluvaks, lisavad sügavust ja annavad näole kauni ilme. 


Tänapäeval peetakse ripsmeid ilu lisavaks näoosaks, mida rõhutatakse ripsmetušiga ja muidugi ei saa siinkohal mainimata jätta ka kunstripsmeid ja ripsmepikendusi. Pikad, tihedad ja volüümikad ripsmed muudavad pilgu võluvaks, lisavad sügavust ja annavad näole kauni ilme.

Teadlaste sõnul on ripsmetel väga oluline roll ning siinkohal on oluline ka see, et ripsmekarvad oleksid kindla pikkusega. Nimelt kaitsevad ripsmekarvad silmi mustuse, otsese päikese ja tuule eest ning aitavad niiskuse taset silmas tasakaalus hoida. Et silmad oleksid terved, peaks ripsmekarvade pikkus olema üks kolmandik sinu silma pikkusest! Lühemad ripsmed ei suuda silmale piisavalt kaitset pakkuda ja pikemad ripsmed võivad silma kuivaks muuta.

Siinkohal tasub südamele panna seda, et kui sa oma ripsmeid liialt rikud, võivad need hapraks ja õhukeseks muutuda ning siis ei suuda nad silmale vajalikku kaitset pakkuda. Ka liiga pikkade kunstripsmete kandmine hommikust õhtuni mõjub silmadele väsitavalt ja kuivatab silma ning pikas perspektiivis võivad liiga pikad kunstripsmed isegi nägemisele halvasti mõjuda.

Kui oma ripsmed on juba kunstripsmete kandmisest ära räsitud, siis ei suuda nad enam silmi piisavalt tõhusalt kaitsta ja ka see mõjub nägemisele halvasti.

Ripsmekarvad kaitsevad silma ja seetõttu oleks mõistlik oma ripsmeid hoida, mitte rikkuda.

Allikas: scientificamerican.com