Reklaam sulgub sekundi pärast

RÕIVAÄRINAINE KAIRE PESOR: Ei ole raske müüa asju, mida ise armastad!

Kaunis blondiin Kaire Pesor on ärinaine, kes oma särava ja lahke oleku ning julge naiseliku stiili poolest on alati  silma  jäänud nii Buduaari turgudel kui tänavapildis. Kaire rõivakauplus kannab lõbusa kokkusattumise tahtel samuti Buduaari nime kuid on Facebookis ja mujal internetis Garderoob.net nimel alt leitav.

Kaunis blondiin Kaire Pesor on ärinaine, kes oma särava ja lahke oleku ning julge naiseliku stiili poolest on alati  silma jäänud nii Buduaari turgudel kui tänavapildis. Kaire rõivakauplus kannab lõbusa kokkusattumuse tahtel samuti Buduaari nime, kuid on Facebookis ja mujal internetis leitav nimel alt Garderoob.net. Rääkisime selle armsa ja tubli ärinaisega juttu, et piiluda pisut tema rõivaäri tagatuppa ja inspireerida ka teisi naisi oma elustiiliäri püsti panema.

See tegus naine on ehe näide sellest, et üle-eestilist äri ei pea ilmtingimata Tallinnast juhtima ning kui su kaup on piisavalt hea, sõidetakse ka kaugemalt kohale. Vaatamata sellele, et nii tema moepood kui Kaire ise asuvad Viljandis, on umbes pooled Kaire kliendid pärit Tallinnast, kelle hulka kuulub ka prominentseid ja kuulsaid püsikliente. Miks ostavad tallinlannad riideid Viljandi rõivapoest ning milles peitub Kaire edu saladus? 

Kaire on rõivaäriga tegelenud juba kümmekond aastat. Vaatamata sellele on ta terve elu olnud riietest ja moest ümbritsetud. Lisaks riietele, mida ta ise maale toob, armastab naine kanda oma ema õmmeldud riideid, mida võib julgelt Kaire enda loominguks pidada, sest just tema näpunäidete järgi valmivad Kaire uued lemmikud. “Kuna mu ema on suurepärane õmbleja, siis õmbleb ta mulle tihti selliseid riideid, millesarnaseid poest ei leia, aga mille idee on minu peas olemas,” räägib Kaire, kes moelooja karjääri endale siiski hetkel ette ei näe. “Mõned julged uued mõtted mul peas siiski liiguvad, aga need ootavad oma õiget aega. Püüan olla positiivne, enesekindel ja töökas ning ehk siis saan selle ka kunagi ellu viia,” naerab naine salapäraselt.

Eduka äri ajamisel ei ole takistuseks ka asukoht. “Liigun ise palju ringi ja tänapäeval on netimüük ning postiteenused väga kiired,” ütleb ta ja lisab, et Viljandist äri ajada pole sugugi keeruline. Selline rõivaäri sobib Kaire elustiiliga ja võib öelda, et tegu ongi elustiiliäriga. Seda kinnitab ka asjaolu, et Kaire ei vaata tööd tehes kella. “Olen oma klientidele kogu aeg olemas nii telefoni kui meili teel,” ütleb naine.

Oma stiil, mis müüb

Tikandid, kivikesed, naiselikud lõiked, elavad mustrid ja sinna juurde moodsad aksessuaarid - need on märksõnad, mis iseloomustavad Viljandi ärinaise kaubavalikut. Kaire pole kaugeltki ainus, kes Poolast kaupa maale toob ning konkurents on väga kõva. Ometigi on tema käekirjas midagi sellist, mis uusi kliente aina juurde tõmbab. Kaire ei häbene, et toob oma kauba Poolast. “See ei tähenda absoluutselt seda,et kaup on kuidagi ebakvaliteetne. Paljud tooted jõuavad sinna Inglismaalt, Itaaliast või Türgist ja mul ei ole olnud kvaliteediga probleeme,” räägib naine ja lisab, et käib ise kohapeal kaupa valimas, mis annab veel täiendava kvaliteedigarantii. Tänu sellele jõuavad tihti müüki ka põnevad üksikud tooted, millesarnast teist ei pruugigi Eestist leida. 

Kaire on ise oma äri parim visiitkaart ja modell, sest armastab seda stiili kanda, mida teistele müüb. “Olen üritanud olla oma riietumisstiiliga paljudele eeskujuks. Kuna inimesed on meie peeglid, siis see, mida müüki toon, ongi ilmselgelt minu peegeldus teistele ja mul ei ole absoluutselt raske neid tooteid müüa, kuna ise kannan neid samuti,” räägib naine. 

Lisaks sellele hindab ta ka Eesti disaini. Üks Kaire lemmikdisaineritest on Diana Kurves, kes muuseas on ka Kaire käest enda garderoobi nii mõnegi asja soetanud. Lisaks leiab Kaire riidekapist ka Perit Muuga ja Iris Janvieri riideid.

Musta kleidikese kultusest välja

Eesti naised armastavad kanda musta ja teisi tumedaid värve. Kaire missioon on aga Eesti naiste riidekappi rohkem värvi tuua. “Kirjapanemata moereeglid ütlevad, et vähemalt üks must kleit peaks mahtuma iga naise riidekappi. Aga sellele saab ju kaunite aksessuaaridega erinevaid ilmeid anda, näiteks ehete, kottide ja sallidega. Kuna mina armastan väga värve, siis soovitan oma klientidele, et ei tohi jääda märkamatuks ja puhtad toonid on selleks alati hea lahendus.” Kuigi Kaire ütleb, et naine peab julgema olla naine, siis eelkõige peaks riietus kokku sobima inimese loomusega. “Kindel on ka see, et pead ennast alati riietes mugavalt tundma.” 

Sadu naisi riietanud moeärinaine jagab lahkelt oma klientidele ka stilistikanõuandeid ning ütleb, et sügisele mõeldes tasuks kappi varuda pastelseid toone 

ja mustrilisi kangaid. “Sügisel on kindlasti kuum kaup ka nahktooted ning soojendavad kampsikud ja karvased vestid, mis on ka minu ühed lemmikud.” Seda kõike plaanib naine tuua müüki ka juba septembris toimuvale Buduaari sügisturule Saku Suurhallis. 

Suhtumine on edu alus

Kuigi Kaire armastab oma tööd ja moevaldkonda, tunnistab ta ausalt, et iga äri vajab energiat ja panustamist. “Ühtegi äri pole kerge vedada, kuigi väljast võib nii paista.” Vaatamata sellele naudib naine oma tegemisi. “See tuleb lihtsalt endale huvitavaks ja meeldivaks teha. Minu töö on eelkõige klientidega suhtlemine, nii Eestis kui välismaal, ja mulle tõesti meeldib inimestega suhelda.” Eriti nauditav on Kaire jaoks see, kui tema soovitused ja kaup inimese õnnelikuks teevad. “Klientidega töötamine on parim kogemus mu elus. See on õpetanud mind olema tasakaalukas ja paindlik. See töö on pannud mind proovile nii füüsiliselt kui vaimselt ning vorminud minust just täpselt sellise inimese, nagu olen.” 

Töö ja karjäär ei ole siiski Kaire elu eesmärk. Tähtis on olla positiivne ja oma eluga rahul olla. Et elus valitseks tasakaal, mängib tegus naine kaks-kolm korda nädalas tennist ja võimalusel käib ka võistlustel. “See on piisavalt füüsiline tegevus, et vaim värske oleks.” Kõige olulisemat rolli mängib aga perekond, kes on kõikides Kaire ettevõtmistes tema suurim toetaja. “Oma armsa perega teeme tihti väljasõite ja käime vähemalt paar korda aastas muud maailma vaatamas ning sõbrad on mul ka piisavalt vinged, et mind nad juba nelja seina vahele istuma ei jäta,” naerab Kaire õnnelikult.

Kui Kaire lugu sind inspireeris, mine piilu ka tema alati värske valikuga e-poodi Garderoob!

Ilmunud ajakirjas Buduaar