Reklaam sulgub sekundi pärast

Rõivastumisapsud, mida vältida

Moetrendid tulevad ja lähevad - ühel hetkel tormavad kõik ummisjalu liibuvaid pükse ostma, teine hetk käiakse kitsastest säärevarjudest kauge kaarega mööda.
Out lillemustrid vahelduvad in loomanahkadest inspireeritud ornamentikaga ja nõnda edasi.

Moetrendid tulevad ja lähevad - ühel hetkel tormavad kõik ummisjalu liibuvaid pükse ostma, teine hetk käiakse kitsastest säärevarjudest kauge kaarega mööda.
Out lillemustrid vahelduvad in loomanahkadest inspireeritud ornamentikaga ja nõnda edasi.

Riietumisstiilid muutuvad küll pidevalt ja üha rutakamalt, ent on mõned stiilifopaad, mis ilmselt kunagi moodi ei tule. Pidevas ja katkematus muutumisprotsessis moekaruselliga võib olla vahel raske sammu pidada ning järgmisi trendisuundi ette näha, ent on kriitilised ämbrisse astumised, mis on andestamatud sõltumata hooajast ja hetkemoest ning mida hea stiilitajuga inimesed kunagi ei tee.

Eksimused aluspesu kandmisel
• Nähtav aluspükste äär. Eelkõige kannikate vahele kiilunud pilkuriivav stringiriba, mis püksi või seeliku värvlist ülal ringi piilub. Maitselagedus kuubis!
• Erksad rinnahoidjad ja aluspesu, mille värvi ja mustri saab läbi riiete kindlaks teha. Näiteks must rinnahoidja, mis kumab valge topi või liibuva T-särgi alt välja. Eksponeeritud aluspesu on küll aeg-ajalt kuum sõna trendihoolikute seas, ent intiimseimate kehaosade toestamiseks ja varjamiseks mõeldud ihupesu pidev ning sobimatu paljastamine pole just märk heast maitsest.
• Pigistav, pitsitav, ahistav rinnahoidja. Naised, kandke rinnarüütajaid, mis vastavad teie kehavormide mõõtmetele. Pole midagi inetumat üle liialt ahtakese korviääre valguvatest rindadest.
• Ka ühest laiast ribast koosnev sportimiseks mõeldud rinnahoidja pole lopsakamate ihuvormide raamimiseks kõige parem valik. Tugev, paras ja toestav on need märksõnad, millest tuleks suurerinnalistel rinnahoidjat valides lähtuda.

Selga sobitamise apsud
• Särgid, topid, pluusid, džemprid, pulloverid, kampsunid ehk siis kõik ülaosas kantavad rõivad, mille kangas kisub. Jälgi eriti tähelepanelikult nööpidevahelist kangast, et see ei oleks liiga pingul.
• Särkidel, pluusidel ja toppidel võib olla küll erinevaid käisepikkusi, kuid džempri, mis on mõeldud ja disainitud pikavarrukalisena, käised ei tohiks lõppeda enne randmeluud. Vastasel juhul jääb mulje, et oled nui neljaks enda kehale liialt väikese kehakatte üll tõmmanud.
• Püksid, mis on liiga kitsad. Väldi neid igal tingimusel. Ja loomulikult vale pikkusega püksid, et püksteserv ei takerduks talla alla ega lohiseks mööda maad või vastupidi – liialt kukekad püksid, mis jätavad mulje nagu kannaksid sa oma lapsepõlve meelissäärevarje, ega raatsiks neist ka pärast väljakasvamist loobuda. Püksteteema lõpetuseks väldi ka lontis ja kottis pükse. Need ei kaunista küll kedagi ja on kandmisväärt ainult juhul, kui kuulud mõnda tänavagängi.

 Veel moevigu
• Tumedad sokid valgete kingadega või valged sokid tumedate kingadega. Meenuta siinkohal Michael Jacksonit! Ka sokid sandaalidega mõjuvad õõvastavalt, olgu siis suvi või talv. Sama kehtib ka nailonsokkide ja lahtiste rihmikute kohta. Varvas lahti kontsakingi kandes tuleks sukkpüksid/põlvikud kummutisahtlisse jätta, sest lahtine kinganina eeldab paljast jalga mitte sukka võrgustatud varbaid.
• Kui saad kutse peenele suveüritusele, mis eeldab kübara kandmist, ära mingil juhul otsusta õlgkübara kasuks. See on küll tore peakate randa minekuks või pere ja sõprade ringis piknikul pähepanekuks, ent kindlasti ei saa seda kasutada etiketist kinnipidamisel kübara aseainena.
• Elementaarne, et puhtus ja korrektsus on hea maitse sünonüümid. Sama kehtib ka õigete ning sobivate rõivaste, kandmisaja- ja koha kokku passitamisel. Kuigi viimased aastakümned on casual-riiete kandmisvõimalusi kõvasti laiendanud, ei tähenda see veel seda, et dress ja toss igale poole sobiksid. Kui Eestis võid pea kõikidesse ööklubidesse, lokaalidesse, restoranidesse ning kasiinodesse ilma lipsu, peene kleidi ja pidulike kingadeta minna, siis mujal see alati nii pole. Jälgi etiketti, järgi reegleid!

/Liis Bekker/