Reklaam sulgub sekundi pärast

Roxette’i kontsert juba 18. märtsil!

“It must have been love“, “Joyride“, “Listen to your heart“ – kindlasti oskad neid laule ümiseda ja tead ka, et neid esitas kuulus Rootsi popduo Roxette. Kahtlemata on Roxette’i näoks naispool Marie Fredriksson, kelle elutee on olnud peadpööritav nagu sõit ameerika mägedel.

Marie sündis 30. mail 1958. aastal Rootsis Östra Ljungby linnas. Juba väikesest peale armastas ta muusikat ja esines tihti oma lähedastele. Tõsine huvi muusika vastu tekkis Mariel teismeeas, kui ta kuulas Deep Purple’it, Joni Mitchelli ja biitleid. Marie oli kindel, et ka temast saab laulja ja alustas muusikuelu poiss-sõbra bändis. Seejärel katsetas ta pisut soolokarjääri ning lõpuks moodustas 1986. aastal inglise keeles laulva duo mehega nimega Per Gessle. Esimeseks singlis sai “Neverending Love“ . Roxette oli sündinud ja Rootsis saatis seda kohe edu.

Roxette saab kuulsaks

Rahvusvahelise tuntuse saavutas duo mõni aasta hiljem, pärast albumi “Look Sharp!“ avaldamist. Just sellelt albumilt pärinevadki muu hulgas hitid nagu “Dangerous“, “Listen to Your Heart“ ja “The Look“. Järgnes veel kaks albumit, mis vallutasid edetabeleid. 1992. aastal naasis Marie soolokarjääri juurde ja andis välja isikliku albumi, mis peegeldab tema elus olnud kriisiaega, mil tema lähedane sõber enesetappu teha üritas. Järgnevad helgemad ajad, sest Marie abiellub Mikael Bolyosiga ja paaril sünnivad poeg ja tütar. Roxette hakkas tööle uue albumi “Have A Nice Day“ kallal ja bänd oli kuulsuse tipul.

Võitlus ajukasvajaga

Ühel septembripäeval 2002. aastal minestas Marie vannitoas ning lõi pea ära. Haiglas pandi hirmuäratav diagnoos – pahaloomuline ajukasvaja. Mariele tehti edukas operatsioon, kuid tema aju sai püsiva kahjustuse ning Marie kaotas lugemis- ja arvutamisvõime, nägemise paremast silmast ning samuti on tal raskusi parema külje liigutamisel. Marie on aga visa ning vähiga võitlemise ajal töötas ta Mikaeli abiga oma sooloprojekti “The Change“ kallal. 2005. aastal kuulutas Marie, et võitlus vähi vastu on võidetud ja ta ei saa enam keemiaravi.

Roxette’i tagasitulek

2009. aastal naasis Marie lavadele ning aasta hiljem korraldati minituur Euroopas. Marie pole kaotanud oma endist hiilgust ning kontsert osutus niivõrd menukaks, et Roxette kuulutas 2011. aastaks välja suisa maailmaturnee, millega on seotud ka uue albumi avaldamine.

 

Tule ka Sina Roxette’i kontserdile, mis toimub 18. märtsil. Pileti saad osta www.ticketpro.ee.

 

Kaisa Ruul