Reklaam sulgub sekundi pärast

Rubriik: Emad, isad, lapsed! Vastab: Kati Ly Koit

16.märtsil Kalade tähtkujus sündinud Kati Ly Koit on kahe lapse - Robert Tigeri ja Emma ema, meelelahutusfirma juht ning lavakostüümide disainer. Kui olete kuulnud tantsugrupist Egoiste või tüdrukutebändist No Limits, siis ei tohiks tema nimi teile kindlasti võõras olla. Vaatame, mida vastab noor ja tegus ema Buduaari küsimustele!

...........................................

AVATUD BEEBIBUDUAAR - Persoonilood, beebipäevik, beebi- ja pereuudised, erinevad huvitavad artiklid ja palju muud huvitavat! Tule vaata ja kommenteeri: http://www.buduaar.ee/beebi/. Iga nädal loosime välja ka auhindu lugejate ja kommenteerijate vahel!

...........................................

 

 

 

 

KATI LY KOIT

16.märtsil Kalade tähtkujus sündinud Kati Ly Koit on kahe lapse - Robert Tigeri ja Emma ema, meelelahutusfirma juht ning lavakostüümide disainer. Kui olete kuulnud tantsugrupist Egoiste või tüdrukutebändist No Limits, siis ei tohiks tema nimi teile kindlasti võõras olla. Vaatame, mida vastab noor ja tegus ema Buduaari küsimustele!

1. Kui vanalt Sa sünnitasid, millal on õige aeg sünnitada ja millal on naine lapse saamiseks valmis?
Mulle meeldib uskuda, et lapsed valivad ise endale vanemad ja sünnivad siis kui on õige aeg. Olin esimest last saades 26-aastane. Tundsin end juba ammu valmis olevat, kuid tagantjärele vaadates oli see ainuõige aeg lapse saamiseks.

2. Kas mees peaks või ei peaks sünnituse juures viibima?
Et lapse saamine ei ole ainult naise asi, siis mulle isiklikult väga meeldib, et isa on samuti sünnituse juures. Kui otsustatakse perekond luua, siis oluline osa sellest on ju see, et tähtsatel hetkedel ollakse koos ja teineteisele toeks. Iseasi, palju mehest seal nüüd reaalselt abi on, aga meeldiva kindluse ja ühtse perekonna tunde annab ikka.

3. Kuidas muutsid enda ja laste elu põnevamaks kui lapsed veel mõneaastased olid?
Olen jõudnud järeldusele, et kaks last on OLULISELT rohkem kui üks laps ja põnevuse üle nüüd küll kurta ei saa!!!

4. Millal lastega esimest korda pikema reisi ette võtsid? Mida soovitad lastega reisimisel silmas pidada?
Meie laste esimesed reisid said ette võetud siis kui nad olid kahekuused. Arvan, et võis olla 3-4 päevane reis Soome.
Kui minna perega reisile, siis minu meelest olulisim on eelnevalt läbi rääkida kõigi ootused seoses puhkusega. Kui kõigi ootused on paigas ja teada, siis on reis pingevabam ja pettumusi/arusaamatusi vähem. Vanemate suhtumine on oluline. Ära võta seda kui puhkust, sest seda see lastega reisi puhul kindlasti vanemate jaoks ei ole. Võta seda kui reisi või väikest vaheldust.

5. Millised mängud, mängutoad, mänguasjad, multifilmid jne on Sinu lastele kõige rohkem meeldinud?
Meil on kodus mängutuba, mis on oma olemuselt ronimise ja möllamise tuba, seal on redelid, köis, kiiged, matid, ülisuured pehmed ehitusklotsid. Mänguasjade ja multifilmidega on nii, et nende vastu tuntakse huvi lainetena - kord on ühed, siis teised lemmikud. Meil on palju lauamänge ja lastele meeldib neid väga mängida. Kindlasti on üks oluline tegur, et seda saab teha koos. Koos on ju lõbusam! Emma ja Robert armastavad väga ka raamatuid.

6. Kust ostad lasteriided? Milliseid poode ja brände eelistad?
Põhiliselt ostan lasteriided meie lastepoodidest, mida, olgem ausad, meil liiga palju pole – P.O.P, Zara, Lindex. Eelistan Ecco ja Nike jalanõusid. Meeldivad ka H&M lasteriided, käin neid aegajalt mujalt ostmas.

7. Kas ja kui palju Sind on laste kasvatamisel aidanud ema/isa, mees, vend/õde, lapsehoidja, sõbrannad,…?
Meile on väga palju abiks olnud meie vanemad ja vanavanemad.

8. Kui palju jääb laste kõrvalt aega endale? Mida armastad vabal ajal teha?
Püüan leida laste kõrvalt aega eelkõige oma mehe ja abielu jaoks. Igapäevarutiinis läheb tihtipeale nii, et ei jõua omavahel rääkidagi. Püüan organiseerida nii, et mees ega lapsed ei tunneks ennast kõrvalejäetuna. Olen hetkel veel kodune, aga lapsed käivad lasteaias. See aeg peaks justkui olema endale, aga reaalselt tegelen kodutöödega ja asjaajamisetega ning päris oma aega on väga vähe. Paljud raamatud ootavad lugemist, aga pole veel jõudnud. Armastan väga teatrit. Lahe on külalisi kutsuda, katta neile ilus laud ja kokata. Aga arvan, et küll jõuab - igal asjal on oma aeg.

9. Kas vahel on tekkinud tunne, et siin asutuses, poes, reisil, spa-s, jne pole küll laste peale mõeldud? Mis esimesena meenub? Mida ja kus võiks (lausa peaks) muutma?
Kindlasti on olnud hetki kus olen nii mõelnud aga midagi nii hullu ka pole olnud, et oleks painama jäänud. Küll aga meeldiks mulle kui teenindajad ja ka laiemalt kõik inimesed, oleksid tolerantsemad ja lapsesõbralikumad.

10. Mis on emaksolemise kõige suuremad mured või hirmud ning kõige suuremad rõõmud?

Hirme on palju, sest lastekasvatus on ju väga vastutusrikas ülesanne. Tundub, et peamine hirm on, et kas ma teen õigesti. Sest tihtipeale näed sa tulemust alles hiljem. Seega käib vanemaks olemine kuidagi katseeksitusmeetodil ning see tekitab omajagu kahtlusi...aga on samas põnev ja meelierutav. Lapsed tegelikult kasvatavad ju meid ja lahe on tunda ennast muutumas paremaks ja osavamaks jne. Rõõmu teevad lapsed oma lapseliku ja siira olemisega. Tore on näha kuidas lastes peegeldud sa ise.

 

/Küsitles: Helena-Reet Ennet/