Reklaam sulgub sekundi pärast

Saa endale nende küsimustega unistuste töökoht

Kas oled leidnud end tööintervjuul täbarast olukorrast? Mida intervjueerija tegelikult teada tahab?

Kas oled leidnud end tööintervjuul täbarast olukorrast? Mida intervjueerija tegelikult teada tahab?

Valmistud intervjuuks hoolikalt ja tunned, et töökoht on sama hästi kui sinu. Kuid just siis, kui jutuajamine tundub olevat edukalt lõppenud, juhtub see: „Niisiis, tahaksid sa meie käest midagi küsida?“ Nad ei ütle seda lihtsalt viisakusest. Career Builder viis läbi uuringu, mis tõestas, et 29% tööandjatest tunnistas, et kandidaadi poolt esitatud vale küsimus oli põhjus, miks ta tööd ei saanud. Õnneks oleme välja uurinud, missugused küsimused sulle plusspunkte annavad.

Missugused on firma tulevikuplaanid?

Ükskõik, missugusel tasemel sa oled, näita üles huvi firma ja sellega koos arenemise kohta. Kui oled piisavalt julge ja tahad kinnitust oma karjääri tuleviku kohta, siis paistab eriti silma.

Kas teile jääb minu avalduses midagi eriti silma?

Sellise küsimuse esitamine nõuab palju julgust, kuid kui neil tõesti on sinu suhtes mingeid kahtlusi või lisaküsimusi, saad need kohe teada.

Kuidas antud töökoht teid aitab?

See aitab intervjueerijal sind otseselt tööd tegemas ette kujutada ja tõestab, et hoolid nende elu lihtsustamisest.

Missugune on siinne õhkkond?

Ülemused hoolivad kahest asjast: 1) Kas see inimene aitab mul rohkem raha saada? 2) Kas ta hakkab minu ja minu meeskonnaga hästi läbi saama? Töökeskkonna kohta küsides näitad, et tahad sisse sulanduda.

Mis teile siin töötamise juures kõige rohkem meeldib?

See on suurepärane küsimus, kuid töötab hästi ainult intervjuu lõpus. Inimestele meeldib endast rääkida ja see muudab sind usaldusväärsemaks.

Missugused on selle töökoha suurimad väljakutsed?

Avameelsete küsimuste esitamine ei ole halb. Nad tunnevad end sinu seltskonnas vabamalt, kui saavad ka ise avameelsed olla. Lisaks sellele saad töökoha positiivsete ja negatiivsete poolte kohta selge pildi. Seejärel võid neid heas mõttes üllatada ja rääkida, kuidas sinu oskused need takistused ületada aitavad.

Kas on sobilik küsida palga kohta?

Kõige kindlam oleks palgaküsimusi vältida, kui just ei juhtu, et intervjueerija need ise tõstatab. Parem variant oleks küsida tööposti tuleviku kohta. Näiteks: „Kus ma sellel positsioonil töötades kahe aasta pärast olla võiksin?“ Seeläbi saad mingisuguse pildi, mis suunas sinu karjäär (ja palk) arenema hakkab. Hetkel, mil tööandja tõstatab ise teema ja teeb sulle pakkumise, siis on aeg selle üle arutleda.

Allikas: Glamour Magazine UK juuni 2013

Kairit Kütt