Reklaam sulgub sekundi pärast

SAA TEADA, KUI KAUA VÕIB lihatooteid sügavkülmikus säilitada

Lihatoodete külmutamine on kodudes üsnagi levinud tegevus - just nii hoitakse liha kauem kasutuskõlblikuna. Aga kas sa tead, kui kaua liha tegelikult sügavkülmikus hoida tohib? Kas seda võib veel näiteks poole aasta pärast ilma terviseriskideta tarbida? 

Lihatoodete külmutamine on kodudes üsnagi levinud tegevus - just nii hoitakse liha kauem kasutuskõlblikuna. Aga kas sa tead, kui kaua liha tegelikult sügavkülmikus hoida tohib? Kas seda võib veel näiteks poole aasta pärast ilma terviseriskideta tarbida? 

Ameerika Ühendriikide põllumajanduse eksperdid kinnitavad, et liha külmutamine ennetab selliste mikroorganismide kasvamist, mis toidu roiskumist või toidumürgitust tekitada võivad. Küll aga kehtib see vaid täpselt -17 kraadi juures külmutatud toiduainete puhul. 

Aastaid -17 kraadi juures sügavkülmas olnud toiduained ei pruugi su tervisele küll halvasti mõjuda, kuid kohe päris kindlasti kannatavad nende maitseomadused. Kõik toored ja täiesti töötlemata lihatooted tuleks hiljemalt peale aastast külmutamist minema visata. Hakkliha puhul on ajaliseks piiriks neli kuud. Töödeldud liha puhul on ajalimiit kolm kuud. 

Eksperdid soovitavad kõigil, kes nii enda kui oma pereliikmete tervisest vähegi hoolivad, sügavkülmikusse pandavate toiduainete peale märkida ka kuupäev, millal see sinna pandi - ainult nii saab kindel olla, et külmutatud toiduainetest valmistatud maitsev õhtusöök sööjate tervisele halvasti ei mõjuks! 

womansday.com