Reklaam sulgub sekundi pärast

SAAB KÜLL, KUI VAJA! Eesti mees võttis kaalust 38 kilo alla

29-aastane Ivor Peetsalu kaalus veel kaks aastat tagasi 112 kilo. Ühel hetkel tabas meest aga selgushetk ning ta otsustas, et aitab - aeg on hakata sporti tegema ning tervislikult sööma. Praeguseks on Ivor kaotanud 38 kilo ning usub, et ei näljutamine ega vabanduste leidmine pole kaalu langetamine. Oma lugu jagab mees Facebooki grupis "Süües saledaks."

"Mulle maitses väga õlu, mulle meeldis tegelikult lahja alkohol liiga palju. Sinna kõrvale krõpsud, juustusnäkid, õllepunnid. Grillimisel juua õlut, kuus varrast šašlõkki sisse süüa polnud probleem. Ütleme nii, kui ma tulin turneelt, pohmakas, õhtu enne magaminekut - pannitäis praekartuleid sisse süüa polnud raske.

Eks elus ole muresid ikka ja tööstress jne. Kohati olin ma oma eluga päris sassis ja depressioonis, igasuguseid mõtteid käis peast läbi. Käisin Soomes tööl. Praegu ma seal enam ei tööta," kirjutab Ivor. 

2016. aasta lõpul värises mees pohmakaga poe ees, õllepudel näpus. "Vaatasin seda pudelit, ei läinud alla, veerand oli joodud. Vaatasin pudelit, viskasin prügikasti ja ütlesin: AITAB! Ja niimoodi ma alustasingi. Ma teadsin, et sisemuses ei peitu minus selline mees, ma ei ole selline tegelikult. Hiljem siis toitumine ning sportimine otsa. Nüüdseks olen jooksusõltlane."

Ivor oli tegelikult nooruses väga sportlik inimene. Ta esindas kooli kergejõustikus, jalgpallis ja korvpallis. 

"Tänaseks ma ei joo üldse enam, suitsu pole kunagi teinud. Siis ma natuke mediteerisin endaga, mis ma ette võtan. Ma pidin seda tegema, kuna ma vihkasin ennast peeglist ja üleüldse oli madal enesehinnang sellise kaaluga. 

2016. aasta lõpu poole hakkasin ma siis ennast vaikselt liigutama, alguses lihtsalt kõndimine ja korralik toitumine. 12 kg maha võttes hakkasin juba vaikselt sörkjooksu tegema. Siis otsustasin, et mul kolmas tuba täitsa vaba, et teen sellest endale treeningtoa ja nii ma tegingi. Koeraga jalutasin ma võimalikult pikalt - pea iga päev 7 km vähemalt. Minu kolmandast toast sai mulle sõltuvus. Mul ei ole olnud eratreenerit ega spets toitumisnõustajat. Palju harjutusi õppisin Youtube'ist, toidu kohta lugesin väga palju internetist. 

Väga palju lugemist on olnud ning on siiani. Nüüd mainingi ära, et kellelegi ma treeningakava ega toitumiskava ei tee, sest ma ei ole professionaal! Tegin iseenda peal katsetusi, mis mulle sobib ja ei sobi, tänaseks on mul kõik teada," lisas Ivor. 

Loomulikult oli temalgi tagasilööke. Näiteks kalal käies kukkus ta kivilt kivile hüpates käe katki ning sai seitse õmblust. Üks kuu trenni tegemist jäi vahele. "Rütm oli just siis hea ja trennitahe suur. Kodus ükspäev lõpetas jooksulint töö, minu jaoks oli see katastroof. Ma ei andnud alla, lammutasin jooksulindi tükkideks, otsisin päeva otsa viga, leidsin, sain korda - tahe oli nii suur, et alla ei andnud. 

Tänaseks võitlen ma veel imepisikese alakõhu pekiga, kõhulihased on välja joonistunud. 

Pean tänama oma esivanemate geene. Suurim hirm oli veniv ja lotendav nahk, aga õnneks seda pole ja mul on nii hea meel. Aga väikesed venitusarmid siiski on, see on loomulik ja seda ei maksa karta, kuigi ma määrin/määrisin õlisid ja kreeme kehale, näkku. 

Tarbisin ja tarbin siiani oomega-3 kapsleid koos D-vitamiiniga, raua kapsleid ka igapäevaselt. 

Siinkohal soovin kõigile edu, kes langetavad kaalu.

ÄRGE ANDKE ALLA, VABANDUSI POLE OLEMAS!"

Ivor enne kaalulangetust:

Ivor praegu: