Reklaam sulgub sekundi pärast

Serena lugu: alasti saunas! Kas see on normaalne?

 Elagu Soome ja Saksa saunakultuur! Miks avatakse meil saunu, kuhu saab sisse vaid alasti? Loomulikult selleks, et sommid end siin mugavalt tunneks. Aga kohalikud? Tühja sellest, mida nemad tunnevad. Sain hiljuti śokeeriva saunakogemuse, kuna saunas polnud rätikud ega riided lubatud. 


 Elagu Soome ja Saksa saunakultuur! Miks avatakse meil saunu, kuhu saab sisse vaid alasti? Loomulikult selleks, et sommid end siin mugavalt tunneks. Aga kohalikud? Tühja sellest, mida nemad tunnevad. Sain hiljuti śokeeriva saunakogemuse, kuna saunas polnud rätikud ega riided lubatud. 

 

Väidatavalt käiakse alasti saunas tervislikelt põhjustel ja selleks, et muidu ei saa kogu keha täit saunamõnu kätte, aga minu meelest peaks just sel samal põhjusel käima riietes või vähemalt suure saunalinaga. Otsustasime meiegi mehega ühte sellisesse minna. Õigemini mees otsustas, ja mina läksin lihtsalt uudishimust kaasa, lootuses et ühtegi tuttavat ei juhtu seal olema.

Alguses olin julgust täis ja lootsin, et vajadusel saab rätiku ümber rabada, aga kui rätikuga sisse astusin, siis hakkas keegi mees pahandama. Arusaamatu, mis see tema asi on? Kas teda häirib, et ei näe minu paljast keha või? Ja miks üldse tehakse sellised reeglid, et kõik peavad alasti olema? Kui mina saan ka nii oma saunamõnu kätte, siis kelle asi see on, kui mul rätik ümber on? Ja kuidas ma sellega teisi saunalisi diskrimineerin või nenda saunamõnu vähendan?

Kuigi sauna mõte end lõõgastuda, siis mina küll alasti lõõgastuda ei suutnud, sest pilk oli kogu aeg ukse poole suunatud, et kindel olla, kes sealt järgmisena sisse astub. Kuna oli nädalavahetus, siis oli päris palju rahvast saunas ja inimesi tuli aina juurde. Suurem osa nendest olid välismaalased, kellele otsa vaadates tundus, et see on igati normaalne. Ju ma oleks ka end kuskil Põhja-Soomes või Saksamaal võhivõõraste seas palju paremini tundnud. Kui juba ise sees oled ja turvalise asendi sisse võtad, ega siis polegi nii hirmus seal alasti saunas olla. 

Aga kui midagi kardad, siis need hirmud hakkavadki tõeks muutuma. Kui olin end just mugavalt sisse seadnud, siis astus sisse üks minu isa sõber. Esiteks pean tunnistama, et teda alasti vaadata ei olnud sugugi meeldib. Ta oli ikka see hea ja tore onu olnud lapsepõlves, kes minuga mängis ja põlveve võttis. Nüüd muutus see nägemus minu jaoks seksuaalseks ja see oli õõvastav. Ja teiseks, mul puudus vähemgi soov end talle alasti näidata. Istusin seal kägaras nurgas ja kui lahkumise hetk oli, siis kõndisin nagu tola külg ees ja istumise all olnud väike rätik aluspükste asemel alakeha varjamas. 

Läksin sealt häbiga välja ja mõtlesin, et kas ma olen tõesti imelik inimene, et häbenen alastust. See on ju tänapäeval nii tavaline, et kõik näitavad end peaaegu paljalt. Facebook on seda täis, ajakirjad on seda täis, rannad on seda täis. Mis selles siis nii hirmsat on ja miks ma sellega ära ei harju? Aga vot ei harju ja ei taha olla nii vabameelne.  Mõned inimesed käivad sõprade ja sõbrannade seltskonnas alasti saunas, minu jaoks on see kõige hullem. Ei kujuta ette, et peaksin olema alasti oma lähedaste tuttavate hulgas. Ma ei soovi näha alasti ei oma ema ega isa, samuti mitte mehe sugulasi ega tema sõpru, ja kõige vähem tahan ma, et keegi mind alasti vahiks. 

 

Buduaarile Serenalt