Reklaam sulgub sekundi pärast

Sina ja alkohol

Oled sa kunagi imestanud selle üle, et jääd palju kiiremini ja kergemini purju kui tavaliselt? Tegelikult pole mõtet põhjust otsida vaid selles, et üks kord on kõht rohkem täis ja teine kord vähem. Lisaks sellele, ja ka sinu tujule ning väsimusastmele, mängivad suurt rolli veel neli asja.
                                                                    

 
Oled sa kunagi imestanud selle üle, et jääd palju kiiremini ja kergemini purju kui tavaliselt? Tegelikult pole mõtet põhjust otsida vaid selles, et üks kord on kõht rohkem täis ja teine kord vähem. Lisaks sellele, ja ka sinu tujule ning väsimusastmele, mängivad suurt rolli veel neli asja.
 
Menstruaaltsükkel. Mõned naised võivad olla nö alkoholitundlikud tsükli keskel või vahetult enne või pärast menstruatsiooni, tundes end sel ajal purju jäävat kiiremini ja kauemaks. See võib olla tingitud sellest, et naissuguhormoonid mõjutavad maksa võimet alkoholi põletada.
 
Rasestumisvastased pillid. Pillid aeglustavad alkoholi põletamist , mistõttu jääb see pikemaks ajaks sinu vereringesse tsirkuleerima ja sa jääd ka kiiremini purju.
 
Sinu kehaehitus. Mida suurem sa oled, seda rohkem sisaldab sinu organism vett ja seda rohkem alkoholi saad sa nö lahjendada. Seega kannavad suured, laia kondiga naised alkoholi oma pisikestest ja peenikestest suguõdedest märksa paremini.
 
Lihaselisus. Kui oled vormis ja sinu lihasmassi ja rasvmassi suhe on kõrge, siis on sinu kehas ka suurem veesisaldus, mis lahustab veres alkoholi ega lase sul kiiresti purju jääda.

Ja nüüd sulle teadmiseks, kui kiiresti põletab maks alkoholi (aluseks on võetud 55 kg kaaluv naine, kelle maks põletab 4-7 g alkoholi tunnis)
 
 

Jook

Vere alkoholisisaldus

Umbkaudne põlemisaeg tundides

1 pudel heledat õlut (50 cl)

0,4 %

3

2 drinki (