Reklaam sulgub sekundi pärast

SINU ILUMURE SAAB LAHENDATUD – sileda musisuu ABC

Talvepimedus on ideaalne aeg selleks, et panna nägu särama kauni ja sügava huulevärviga! Teadupärast on sel toredal värvipulgal lisaks ka külma eest kaitsev omadus.

Kuid enamasti kaasnevad jahedate ilmadega kuivad ja ketendavad huuled, kus värviline huulepulk enam ahvatlevana ei näi. Tihti meelitab soovimatu karedus ligi veel hambadki, lootes, et need kõrvaldavad ebameeldiva tunde. Aga nii saad sileduse asemel veelgi katkisemad ja veremaigulised huuled. Mil moel vältida sellise iluprobleemi tekkimist või taastada võimalikult kiiresti sile musisuu? 

Lihtsad ja toimivad põhinipid

Enne, kui õue külma kätte astud, kanna juba toas olles kaitsev hügieeniline huulepulk suule. Väljas olles seda teha on juba hilja! Kui eelistad läbipaistvale huulevõidele värvilist tulemust, siis leidub ka toonitud musipulkasid, mis on suurepärase hooldava ja taastava toimega. Neil puudub küll klassikalise huulepulgaga sarnane rohke värvipigment, kuid võlu seisneb selles, et need ei too huulte katkist olekut esile.

Õues viibides väldi keelega üle huulte limpsamist! See on üks kehv komme, mis tuleks kiirelt seljataha jätta. Sellise tegevusega kaasneb tihti ka punane ja kare suuümbrus.

Kasuta kord nädalas koorivat toodet. Nii eemaldad huultelt surnud naharakud, stimuleerid vereringet ning säilitad eriti sileda huulepinna. Samuti mõjuvad koorimisjärgselt kõikide hooldavate toodete aktiivained kordi tõhusamalt. Parim selleks on spetsiaalne huulekoorija, kuid kasutada võid ka õrnatoimelist, ensüümide või väikeste terakestega toimivat näokoorijat, samuti suhkrustunud mett. Kui huuled on juba katki, siis oota koorivate protseduuridega. Poputa lõhenenud huuli kreemi ja taastava hügieenilise huulepulgaga ning koori alles siis, kui õrn huulenahk on vigastustest piisavalt terve.

Et vältida katkiste huulte teket või taastada kiirelt sametine suu, hellita neid õhtuti erilisel moel.

Selleks on ideaalne vahend huulekreem. Lisaks niisutavatele omadustele on sel reeglina veel toitvad ja vananemisvastased omadused, mis säilitavad huulte noorusliku ja mahlaka välimuse. Huulekreemi puudumisel võid alternatiivina kasutada toitvamat silma- või näokreemi. Miks on just kreem oluline? See imendub sügavale nahka ning sisaldab võrreldes hügieenilise huulepulgaga, millel on eelkõige naha väliskihti kaitsev ja pehmendav toime, enam just niisutavaid ja naharakukesi uuendavaid komponente. Et anda huultele kahekordne hellitus ja kaitse, toimi järgmiselt. Esmalt kanna õhtuti huultele mitu kihti kreemi. Lase sel sõrmeotstega patsutades korralikult nahka imenduda. Viimasena kanna õhuke kiht hügieenilist huulepulka luksuslikult kreemitatud huultele. Nii lukustad väärtuslikud toimeained sügavale nahka ning katad huuled justkui pehme ja kaitsva kašmiirsalliga!

Ära unusta piisavalt vedelikku juua. Selleks on parim vesi ning vahelduseks sobib ka taimetee. Kui organism veepuuduse tõttu kuivab, ei tee imet ükski kosmeetikatoode!

Talvisel perioodil, mil söödav toit ei korva kõiki organismi vajadusi, on omal kohal ka nahafunktsioone toetavate toidulisandite või vitamiinide tarbimine.

 

Tekst: Katrin Rasmann

Artikkel ilmus ajakirjas Buduaar jaanuar 2018

[gallery ids="1915006,1915014,1915023,1915032,1915040,1915048"]