Reklaam sulgub sekundi pärast

SKANDAALNE DIEET: KAS ERIK ORGU näljutab inimesi?

Mõni aeg tagasi ütles tuntud toitumisnõustaja Erik Orgu avalikult välja, et tema silmis ei oma blogija Paljas Porgand ehk Merilin Taimre mingeid teadmisi dieedist ega ka toitumisest ning et inimesed peaksid juhinduma hoopis Eriku enda soovitustest. Mõni aeg hiljem andis Paljas Porgand oma blogis aga vastulöögi, kus ta ütleb, et Eriku toitumiskava on täielik näljakava ehk Orgu paneb inimesed nälgima.

Lugu sellest, kus Erik kritiseerib Paljast Porgandit, loe siin

Paljas Porgand kirjutab oma blogis järgnevalt: "Ka mu ema on jälginud lõputult neid kavasid ning ikka ja alati on sama tulemus. Ta piirab end täpselt nii kaua, kuni motivatsioonilihas väsib, nälg on tappev ja tahaks taas inimese kombel elada, mitte toidu ja selle kaalumise nimel. Ja kogu langetatud kaal ja rohkemgi veel tuleb tagasi silmapilkselt! Ma ju näen, kuidas ta sööb muna hommikuks, salati lõunaks ja õhtusöögi jätab hoopis et ära. KUID OMETI ütleb Erik Orgu, et päästa oma massiliselt müüdavat "näljakava": "Porgandist ja paastumisest rääkides ütleme niimoodi, et Porgand ei ole toitumisnõustaja, ta ei ole liikumisnõustaja, tal ei ole kogemusi ja teadmisi, seega kuulake siiski oma ala professionaale nagu näiteks mina.” Aplaus!

Aplodeerivad kindlasti ka kõik saates “Kaalul on rohkem kui elu” osalenud, kes kannatavad nüüd veel kõrgema kehakaalu käes. Inimene, kes ilmselgelt pole uurinud mitte midagi autofaagiast ja paastumisest ega tea mitte midagi metaboolsest sündroomist, aidates ise sellele kaasa oma näljutavate toitumiskavadega, kui juba metaboolselt kahjustada saanud inimesel on plaanis oluliselt kaalu langetada, luues nii kliendi jaoks paradoksaalse nõiaringi. Et kaalu hoida või veelgi alandada, peadki jääma dieeditama ja toitumiskavadele toetuma. Aga noh, sellele ongi ju ta rahaline sissetulek üles ehitatud,” kirjutab Merilin. 

Brigitte Susanne Hunt, kes samuti Orgu kava jälgib, kirjutab oma Instagramis, et ta ei näljuta ennast üldse ning soovitab kõigile sellist toitumiskava, mida Paljas Porgand nimetab näljakavaks.