Reklaam sulgub sekundi pärast

ŠOKEERIV TEGU: isa viskas oma 3-aastase poja näkku väävelhapet

Riid lapse hooldusõiguse üle läks Inglismaal niivõrd koletuks, et isa viskas oma 3-aastase lapse näole väävelhapet, vahendab CNN. Kuriteo üle mõisteti käesoleva nädala kolmapäeval Worcesteri kohtus mitmeid tundi kohut ning lõpuks mõisteti süüdlane 16 aastaks vangi. 

2018. aastal toimunud juhtumist võtsid osa veel 5 inimest, kes kõik samuti vangi mõisteti. Plaan nägi välja, et 3-aastase lapse näkku pidi viskama väävelhapet, et see rikuks poja näo, kuid niimoodi, et süüdlane ei jääks vahele. 

Mehe eesmärgiks oli tõestada, et lapse ema pole suuteline poja eest hoolitsema ning sedasi lapse hooldusõigus endale saada. Süüdistaja kirjeldas juhtunut kui "argpüksilik kallaletung selle vastu, kes ennast kaitsta ei suuda."

Rünnakut planeerinud isa oli 40-aastane taksojuht Wolverhamptonist. Algselt on ta pärit aga Afganistaanist. Mehe eksnaine oli ta 2016. aastal maha jätnud ja kolm last endaga kaasa võtnud. 

Süüdistaja sõnul oli juhtunu hetkel ema koos lastega oste tegemas. "Poeg jooksis minu juurde karjudes ja käsivarsi hõõrudes. Nägin, et käsi oli viga saanud, kuid ma ei saanud alguses aru, mis juhtunud on. Panin tähele, et punetus hakkas üsna ruttu hullemaks minema ja seda oli ka lapse näos," rääkis ema. "Loodan, et see juhtum ja kohtuotsus paneb inimesed kasvõi natukeseks mõtlema, kui nad selliseid koletuid tegusid planeerivad," lisas ta.