Vähese soolasisaldusega toidud võivad uuringu kohaselt olla südamele kahjulikumad kui toidud, milles soolakogus on suurem. “See ei tähenda, et peaks kohe suuremates kogustes kartulikrõpse ja soola sööma asuma. Ei tohi unustada, et kõik inimesed on erinevad ja iga oganism ainulaadsete vajadustega,” kommenteeris uuringu läbiviija. Vähese soolasisaldusega toidud võivad uuringu kohaselt olla südamele kahjulikumad kui toidud, milles soolakogus on suurem. “See ei tähenda, et peaks kohe suuremates kogustes kartulikrõpse ja soola sööma asuma. Ei tohi unustada, et kõik inimesed on erinevad ja iga oganism ainulaadsete vajadustega,” kommenteeris uuringu läbiviija. Väljaandes Journal of General Internal Medicine avaldatud uuring kinnitab, et vähesoolaseid sööke tarbivatel inimestel on suurem risk haigestuda südame- ja veresoonkonnahaigustesse. Teadlased jälgisid kuue aasta jooksul 8700 ameeriklase toitumistavasid ning tervist. Uuringu lõppedes tõdeti, et 80% inimestest, kes soola vähem tarbisid, oli ülikõrge risk surra nimetatud haigustesse. Nii kinnitavadki uurijad, et liigne soola tarbimine võib olla kahjulik vaid teatud tervisehädade käes vaevlevatele inimestele, näiteks kõrgvererõhutõbe põdejatele. /Toimetas: Maarit Männama/
Maria Baydar — FOTO: GoodNews, Karen Härms Nipinurk Maria Baydar enesearengust: ainuke ressurss, mille kaudu maailma enda ümber kujundada, oleme me ise
Rebecca Toome ja Miina Rihanna Rõivas — FOTO: Rebecca Toome/Instagram Ilu ja mood TÕELINE PILGUPÜÜDJA: KOIT TOOME tütar näitas Tallinn Fashion Weekil stiilset välimust
Üksinda reisile — FOTO: Depositphotos.com Sisuturundus Üksinda reisile? 7 soovitust, kuidas selleks valmistuda