Soome toiduamet Evira hoiatab kodumaistes porgandites leiduva ohtliku nakkuse eest, mis põhjustab toidumürgitust. Tegemist on Y. pseudotuberculosis nimelise bakteriga, mis on ka varem ulatuslikke epideemaid põhjustanud, vahendab Iltalehti. Kuigi bakter pole väga levinud, võib see porganditesse jõuda juba saagikoristamise ajal ning suudab elus püsida ka 0-5-kraadise temperatuuri juures. Evira sõnul võib bakter põhjustada haigestumist siis, kui selle arv kasvab piisavalt. Toidumürgituse vältimiseks on väga oluline porgandite nõuetekohane käsitlemine. Nende hulka kuuluvad köögiviljade pesemine, koorimine ja käsitlemine eraldi noaga. Õigesti käsitledes on porgandite söömine tervisele ohutu. Kuna mikroobid paiknevad taime peal, siis pestes ja koorides need hävinevad. Samuti tuleks meeles pidada käte hoolikat pesu peale porgandite käsitlemist.
Mammu Couture uus looming — FOTO: Mammu Couture Ilu ja mood Juba täna! Kevadine Tallinn Fashion Week saab Kalev spaas helge alguse
Siiri Sisask — FOTO: AS All Media Eesti Lahedat lugemist Siiri Sisaski imelist muusikat kuuleb täna „Laula mu laulu“ saates
Vedel vibraator — FOTO: Unsplash.com Alexander Krivitskiy Sisuturundus Vedel vibraator: uusim trend täiskasvanute lelumaailmas