Reklaam sulgub sekundi pärast

SPIKKER: Kuidas teha kodus suvist pediküüri?

Me kõik teame, et vastassoo esindajaid paeluvad kaunid jalad... Ja meie, naised, teame, et jalad näevad ilusad ja seksikad välja siis, kui need on hoolitsetud! Millest alustada?

Enamuse ajast kanname me kinniseid jalanõusid ning kipume sealjuures unustama jalgade eest hoolitsemise. Samas peaksid jalad olema alati vähemalt nii palju korras, et julgeksid ka ootamatus olukorras piinlikkust tundmata nii kingad kui sokid jalast võtta. See reegel ei käi aga suve kohta, mil meie lemmikjalanõudeks on rihmikud või, mis veelgi parem, kui saame hoopis paljajalu ringi joosta. Siis peavad jalad olema täiuslikult hooldatud, et saaksime ennast igas olukorras mõnusalt tunda!

Jalgade eest hoolitsemiseks on mitmeid viise – külastada vähemalt kord kuus pediküürijat või kui soovid aega ja raha kokku hoida, teha endale kodus ise pediküüri. 

Regulaarselt hooldatud jalad on terved ja kaunid, pealegi on ju alati mõnus ennast pisut hellitada. Selleks ongi Depend loonud Soft Touch jalahooldussarja, millest leiad kõik vajaliku jalahoolduseks. 

Siin väike spikker koduseks jalahoolduseks:

Luba endale 1–2 korda nädalas lõõgastavaid jalavanne. Jalgu võiks soojas vees leotada vähemalt 10–20 minutit.

Peale jalavanni kanna jalgadele mineraalidega jalakoorija ning masseeri jalgu 2–3 minutit. Koorija eemaldab surnud naharakud ning pehmendab nahapaksendeid. NB! Koorija soetamisel jälgi, et see sisaldaks just mineraale, mitte plastikust mikrohelbeid, kuna viimased tekitavad looduses kirjeldamatut kahju!

Kui jalgadele on tekkinud nahapaksendid või sarvestunud nahk, võiks neid kohti pisut raspeldada. Viilimisel ole aga ettevaatlik, sest liiga agaral paksenenud naha eemaldamisel võib olla vastupidine efekt – nahk võib hakata veelgi kiiremini paksenema. Sellepärast võiks kasutada klaasist pediküüriviili, mis ei kuivata nahka ning eemaldab õrnalt ka kõvema naha, muutes jalad siledaks ja siidiselt pehmeks.

Varbaküüned lõika kindlasti sirgelt, et need ei hakkaks sisse kasvama. Vajadusel käi küüneservad viiliga üle. 

Seejärel kanna küünevallile ja küüntele O2 küünenahakoorijat, mis eemaldab surnud naharakud ning sarvestunud küünenaha küüntelt. Lase ühe minuti vältel toimida ning eemalda see küüneharjakese ja veega, misjärel eemalda apelsinipuust maniküüritikuga kõik jäägid küüneplaadilt ning lükka ettevaatlikult küünenahad tagasi (neid ei tohi mitte kunagi lõigata!), vajadusel lõika ära ka narmendavad nahaservad.

Hoolduse lõpetuseks tuleks jalgadele kanda niisutav jalakreem, mis jalgu sügavuti niisutaks. Selleks, et jalad püsiks siledad ning pehmed, tuleks jalgu kreemitada igapäevaselt vähemalt kord päevas.

Selleks, et küüned näeksid eriti ilusad välja, anna küüntele viimane lihv küünepoleeriga Super Shine. Pärast seda näevad küüned välja ilusad, siledad ja säravad, just nagu oleks need lakitud!

Igapäevases hoolduses proovi ka niisutavaid geelsokke, mis pehmendavad ja tasandavad nahka ning annavad suurepärase heaolutunde. Aaloe, oliiviõli, jojoobiõli ja E-vitamiin niisutavad nahka, muutes selle siidiselt siledaks. Geelsokkide kasutamine on lihtsam, kui sa arvatagi oskad – enne kasutamist pese ja kuivata jalad, seejärel pane jalga geelsokid ja hoia neid jalas 20–30 minutit.

Artikkel ilmus ajakirja Buduaar 4/17 numbris.