Reklaam sulgub sekundi pärast

STEFFI KALLASTE: “Maestra” paneb mõtlema, et kas sellised naised on päriselt olemas

Lugesin hiljuti Lisa Hiltoni “Maestrat”, mis on ülemaailmne bestseller ja mis ilmus nüüd ka eesti keeles. See on naistele mõeldud krimka, kus on sees palju seksi, seiklusi, sõbrannasuhteid, reetmist  ja seda kõike närvipinget pakkuvas stiilis a la  “appi, mis nüüd saab”. Põnevust oli tõesti kuhjaga ning lugedes tiirles mu peas korduvalt mõte, et huvitav, kui palju on tegelikult naisi, kes on nõus üle laipade elus edasi minema. Aga nüüd põgusalt raamatust. Tegelikult ei tohiks ma kuigi palju sellest kirjutada, sest ma ei taha teie jaoks lugemisnaudingut ära võtta. Aga pisut tuleb ju lahti rääkida sisu, et saaksid otsustada, kas see raamat on midagi sulle või mitte.

Lugesin hiljuti Lisa Hiltoni “Maestrat”, mis on ülemaailmne bestseller ja mis ilmus nüüd ka eesti keeles. See on naistele mõeldud krimka, kus on sees palju seksi, seiklusi, sõbrannasuhteid, reetmist ja seda kõike närvipinget pakkuvas stiilis a la “appi, mis nüüd saab”. Põnevust oli tõesti kuhjaga ning lugedes tiirles mu peas korduvalt mõte, et huvitav, kui palju on tegelikult naisi, kes on nõus üle laipade elus edasi minema. Aga nüüd põgusalt raamatust. Tegelikult ei tohiks ma kuigi palju sellest kirjutada, sest ma ei taha teie jaoks lugemisnaudingut ära võtta. Aga pisut tuleb ju lahti rääkida sisu, et saaksid otsustada, kas see raamat on midagi sulle või mitte.

Judith on noor naine, kes elab kaksikelu - päeval töötab Londoni väärikas oksjonimajas, aga öösel on hostess pisut räpase mainega klubis, kus tuleb meelitada mehi võimalikult palju raha kulutama. Isegi kui su tööülesannete hulka ei kuulu seksimine, siis see ja paljud põnevad olukorrad käivad sellises kohas töötamisega kaasa. Aga Judithi jaoks saab elumuutvaks hoopis üks Stubbsi maal õhkkonna oksjonimajas. Sattudes peale infole, mida Judith ei oleks tohtinud näha, kaotab ta oma päevatöö ning kõik tema unistused uhket karjääri teha kukuvad kokku. Kuid elu ei jää ju sellest seisma ning pakub uusi võimalusi. Nii reisib Judith koos sõbranna Leanne'i ja rikka vanema sponsoriga puhkusele, kus hakkavad juhtuma sellised asjad, mis panevad lugeja südame veel kiiremini lööma. Oli see nüüd surm või mõrv? Raske öelda, kes kui palju on süüdi, aga üks on selge - on naisi, kelle jaoks selline olukord viib sama palju rööpast välja kui näiteks nööbi kaotamine pluusilt. Juhith on osav, ta mängib eludega ja tundub, et ta teab, mida ta teeb. 

Elus ei ole juhuseid ja kui me oma elus alati ei suuda märgata, millised inimesed, olukorrad ja sündmused omavahel seotud on, siis raamatus on seda palju parem jälgida. Judithi töö oksjonimajas ja sealt omandatud teadmised mängivad rolli ka tema edaspidises elus ning täiesti juhuslikult on omavahel vägagi seotud ka tema endine ülemus, mehed, kellega elu teda kokku viib, ja Stubbsi maal, mille vahendamisega loodab Judith rikkaks saada. 

Üks naine ja kolm mõrva. Nende seas ka oma parima sõbranna Leanne'i tapmine. Kes suudaks seda uskuda ja tõestada? Aga keegi suudab, sest keegi on Judithit kogu aeg jälginud. See on Renaud. Alguses tekitab see mees Judithile kohutavat hirmu, aga peagi saavad Judithist ja Renaud’st liitlased. Mäng läheb edasi… ja siis saab raamat läbi. Saab läbi sellisel kohal, et sa tahaksid kohe järge lugema hakata. Nii ma siis ootan nüüd järgmist osa ja loodan, et see ilmub peagi. Suurepärane haarav ja põnev krimka, millega täita oma novembri pimedaid õhtuid! 

Loe katkendit raamatust SIIT.

Lisainfo Pilgrimi kodulehelt.