Reklaam sulgub sekundi pärast

STELLA SHAKTI KOLUMN: “Maailma naba”

„Ega sa mingi maailma naba ei ole!“ öeldakse tihtipeale lastele, kes tahavad oma tahtmist saada. Aga oled ikka küll. Oled maailma naba, süda, silmad, käed, jalad, soovid ja täituvad soovid.

Mis iganes sinuga sünnib, tea, et see murekoht, probleem või õppetund ei kesta igavesti. Ent armastus on igavene ja elu on igavene. Rõõm ei ole mitte lihtsalt tunne, vaid meie pärisolemus.

Tühista ära kõik need kohad, kus sind on vähendatud, sildistatud ja püütud väiksemaks teha, kui sa oled. Su vanemad lihtsalt ei julenud sulle tunnistada, et nad ei osanud su soove täita, et neid oli koheldud samuti nagu alaväärseid, et nende eludes ei olnud mäletamist iseendast kui looja-olemusest.

Läbi aastasadade on tekkinud palju väärarusaamu, mida me nüüd üheskoos läbi valgustame, ära tunneme ja kaastundes tagasi valgusesse lõimime. Meie eesmärk pole mitte võidelda vanaga, vaid luua uus teadlikkus, mis põhineb tõel, elu jätkusuutlikkusel, harmoonial ja armastusel.

Selles teadvuseseisundis elades on ilmselge, et ei tehta kellelegi liiga ega vägivallatseta. Seepärast on kiireim tee vägivallavabasse ühiskonda läbi teadvusetasandi tõstmise, mitte võitlemisega võitlemise.

Meil on vaja inimesi, kes julgevad olla ankurdunud valgusesse ja armastusse ning seda ka kõva selge häälega väljendada, olla teejuhiks ja julgustuseks kõigile, kes veel mõttetute murede küüsis iseennast suurematesse sasipuntratesse mässiks. Meil on vaja ära tunda, et me oleme omaenda maailma nabad.

Nabatšakra ehk päiksepõimik on ühenduse koht individuaalse ja Universumi tahte vahel. Seda ühendust tuleb tunnistada ja julgeda vastu võtta, et väljendada armastuse tahet, mitte hirmu võnksutusi. Manipulatsioon, mis viib teisi madalasse sagedusse, on vägivald – näiteks igasugune negatiivsete hinnangute andmine, kritiseerimine, hirmutamine, ähvardamine. Päiksepõimiku õige kasutamine on valguse äratundmine endas ja seejärel teistes. Meelde tuletamine, et kõik pärineb valgusest ja suubub tagasi valgusse. Valgus on info, see on teadvelolek, see on ühendatuses olek. Kõige nägemine läbi armastuse silmade vabastab meid vajadusest pooli võtta, vaid hakkame nägema läbi kõikidest mängudest ja hirmukonksudest, mis on tahtnud, et me need alla neelaks. Lubades endal lõdvestuda valgusesse, kaovad lõpuks isegi sõnad, jääb sõnatu teadlikkus, kirjeldamatu õndsus ja rahulolu.

See kõik on seotud seedimisega. Jah, kõhupiirkonna täitmine teatava energiaga – seda nimetamegi ju toitumiseks, seedimiseks. Mida valime endasse sisestada füüsiliselt ja vaimselt, saab suuresti olema kas meie toetuseks või blokeeringuks, olenevalt siis, mida me endasse seedimiseks võtame. Igaühel on individuaalne sobivus eri elementidega, aga see on ühine – mitte miski ei saa sind paigast nihutada, kui sa jääd armastavaks ehk lubad kõigel ja kõigil olla nagu nad on.

Ma kordan veelkord: sa oled oma maailma naba!

See tähendab, et sa oled vastutav enda elukvaliteedi eest.

Mida tellid, seda siin elurestoranis sulle ka pakutakse. Või midagi veel paremat. Mida rohkem osata oma väge enda kehasse tagasi tuua ja lõdvestuda oma eluringi keskpunkti, seda meeldivamaid kogemusi elu pakkuda oskab.

Kui saad mingi ilusa kogemuse, võta see vastu nagu oleks see normaalne ja tavaline. Ole tänulik. Miski pole isiklik. See kõik on osa suurest loost. Sinu äratundmise loost.


Artikkel ilmus ajakirjas Buduaar juuli-august 2019.