Reklaam sulgub sekundi pärast

Suhted ja seks à la France

Kõik Prantsusmaa ja prantslastega seotu lausa kiirgab sensuaalsusest ja seksuaalsusest. Nad on vabameelsed, valmis seiklusteks nii suhetes kui voodis. Tüütuks muutunud suhted ja igav seksuaalelu ei ole “voulez-vous coucher avec moi“-maal kombeks. Ehk on ka eestlastel midagi prantslaste elustiilist õppida.

Kõik Prantsusmaa ja prantslastega seotu lausa kiirgab sensuaalsusest ja seksuaalsusest. Nad on vabameelsed, valmis seiklusteks nii suhetes kui voodis. Tüütuks muutunud suhted ja igav seksuaalelu ei ole “voulez-vous coucher avec moi“-maal kombeks. Ehk on ka eestlastel midagi prantslaste elustiilist õppida.

Seks on muutunud rutiinseks? Suhe on ühekülgne ning ennast ammendanud? Tüüpiliste eestlastena hakkaks kõigepealt otsima pisiasju, mida muuta. Uusi põnevamaid detaile, et igavus taas erutuseks muuta. Kuid pisiasjadest palju olulisem on üldpilt – ja prantslased teavad seda. Prantslastel on oma suurepärane elufilosoofia, oma põhimõtted ja nägemused suhetest ja seksist. Mida iganes sa ka ei tee, eesmärk on alati üks – olla õnnelik ja rahul.

Olla tuleb selle inimesega, kes meeldib.
Prantslastel on suurepärane viis, kuidas vabaneda süütundest, mis tekib, kui suhelda väga lähedaselt, lausa intiimselt kellegi teisega. Selleks tuleb valida partneriks just see, kes meeldib kõige rohkem. Tuleb õppida leppima ainult kõige paremaga. Paremaga igas mõttes – kuidas endale kõige parem tundub. Kõige parem voodis? Hommikul söögilaua ääres juttu rääkimas? Õhtusöögil sõpradega või vanematega vestlemas? Igaühel on oma kriteeriumid. Tõsi, enamasti valitakse selle esimese järgi. Füüsiline kontakt on ülioluline. 

Mis ei ole piisavalt hea, sellel tuleb lasta minna.
Sõnapaari laissez-faire ei kasutata asjata ainult prantsuskeelsena. Prantslastelt on vabalt võtmise ja minna laskmise kohta õppida nii mõndagi. Esiteks seda, et me ei saa kõike kontrollida. Kui miski peab katki minema, siis see ka läheb. Ei ole mõtet pusle ühest nurgast välja tulnud paari tükki kokku panna, kui kogu pilt on juba lagunenud. Miks ennast vaevata, kui asjast enam asja ei saa? Võib küll proovida erinevaid uusi seksipoose ja voodimänge, kuid agoonias vaevlemise asemel eelistatakse seal kiiresti plaaster pealt ära tõmmata ja uus armuke otsida.

Armuke ei olegi patt?
Ühe kulunud stereotüübi järgi on igal prantslasel ka armuke. Paljud uurimused on selle väite ümber lükanud, kuid “monogaamsus“ ei ole minu arvates just see sõna, mida nende kohta kasutada. Võib küll täiesti nõus olla sellega, et prantslastele on truudus seotud armastuse, mitte seksiga. Seega ei pruugi afäär nende mõttes olla kaugeltki lihtsalt kellegagi korra magamine.
Erandeid on kindlasti, kuid mis seal salata – tundub, et neile endale meeldib mõelda endast kui väga truudest partneritest, aga reaalsus näitab tihti ka muud. Mehed võivad olla küll väga otsekohesed ja teisele naisele otse välja öelda, et tal juba on keegi, kuid see ei takista neid koos voodisse minemast.

Seksiks sobib iga koht.
“Ma olen siin ühes nendest tubadest oma ekstüdrukuga seksinud,“ ütles mu prantslasest sõber, kui käisime Loire’i oru kaunimas lossis, mida külastab päevas sadu, isegi tuhandeid turiste. Mul jäi suu lahti – see on nagu muuseum, ruumid on läbikäidavad. Aga see on ehe näide, et üks noor prantslane ei löö millegi ees risti ette. Asukoht on väga oluline aspekt seksis – asendi vahetamise asemel võiks hoopis proovida värskes õhus armatsemist. Uut hoogu ja mälestusi lisab see suhtele kindlasti.

Flirt on sotsiaalse suhtluse oluline osa.
Prantslased ei pea flirti, võrgutamist ja romantikat otseseks seksuaalseks lähenemiseks. Ehk flirt ei tähenda, et lõpetatakse seksuaalvahekorraga. Tundub, et Prantsusmaal on lihtsad sotsiaalsed suhted palju keerulisemad ja erootilisemad kui mujal tüüpiliste armastajate vahel. Prantslastele on väga oluline, et pinget ja erutust toovad ellu ka muud suhted kui ainult ühe, selle kõige olulisema inimesega. Pidev vaheldusrikkus mujal ei pane nii suurt survet ainult ühele suhtele.

Mees on mees ja naine on naine.
Kõige olulisem põhimõte, mis on kõige alus. Klassikalised soorollid, mis on endiselt kindalt paigas, lubavad väljendada seksuaalsust ka kõige ürgsemal ja vabamal moel, kartmata olla poliitiliselt ebakorrektne või seksistlik.
Seks on meie seksuaalsuse füüsiline väljendus, kuid see sünnib meie peades. Kui üldpilt on selge ja mõtted vabad, on ka suhted ja seks alati säravad.

 
Buduaar Shopping