Reklaam sulgub sekundi pärast

SÜNNE VALTRI: OLEN POOLE oma elust dieete pidanud

„Nii nagu paljud teisedki naised, nii olen ka mina oma kehakaaluga läbi aegade kimpus olnud. On olnud raskemaid, kui ka helgemaid aegu,” räägib Eesti ühe populaarseima bändi Patune Pool lauljanna Sünne Valtri (34).

 

Sünne tunnistab naljaga pooleks, et on vist poole oma elust dieete pidanud. „Kahjuks olen mina nn kõigukaaluline. Kohe, kui endale midagi head luban, näitab seda ka kaalunumber. Kui olen tubli ja korralik, läheb ka kaal alla.” Naise kaalunumber tõusis aasta tagasi n-ö rekordini ning suurt osa selles mängis ka tema töö. „Jah, mis siin salata. Kell kolm öösel või hiljemgi oli peale esinemist hundiisu ja tanklamenüü oli ainus, mis sellisel kellaajal kehale meelehead pakkus. Olin õnnetu ja otsisin endas jõudu, et end käsile võtta. Õnneks ma selle ka leidsin.”

Ka öise rämpstoidu söömisega jättis Sünne aasta tagasi hüvasti. „Nüüd on mul alati autos juustu või pähkleid kaasas, et vajadusel väike amps võtta,” naerab Sünne. Kuid kuna dieedi pidamine tekitab vaid stressi, loobus naine aasta tagasi ka jahutoodetest ja suhkrust. „See on kaasa toonud üllatavalt positiivseid tulemusi. Olen aktiivsem, oluliselt rõõmsameelsem ja mis siin salata, ka kaalunumber on tublist langenud. Luban endale rohkelt valku ja köögivilju, kõikidest saia- ja jahutoodetest hoidun teadlikult. Isegi sünnipäevade puhul ma endale torditükikest reeglina ei luba,” räägib naine, kes on lõpetanud Haapsalu kolledžis tervisejuhi eriala ja tunneb tänu sellele tervislikkuse teoreetilist poolt hästi. „Baseerudes oma teadmistel ja lugedes juurde ka teaduslikku poolt, koostasin iseendale menüü, mida nüüdseks üksteist kuud järginud olen. Selle aja jooksul olen kaotanud 33 kg oma kehakaalust, mis teeb mulle ainult rõõmu.”

Sünne on kõik oma retseptid ka kokku kogunud, et ehk aasta-kahe pärast anda välja raamat, mis oleks toeks teistelegi kaaluga kimpus olevatele inimestele. „Olen suur kokkaja, armastan väga toiduainetega eksperimenteerida ja seetõttu selline idee tekkiski. Loodetavasti saab minu idee teoks ja ühel ilusal päeval raamat ilmub.”  Lisaks toitumise jälgimisele käib Sünne sageli ka treeningsaalis. „Jooksjat minust ei ole ja trenni teen siis, kui aega on,” räägib naine, kellel on ka kodus kõik vajalik treeninguteks olemas.

Ilus kui ingel

Sünne on kindel, et seksikaks teeb naise vana hea salarelv – enesekindlus. „Kui sa ise tead, et oled ilus, atraktiivne ja väärtuslik, siis kiirgad sa seda ka kaugele välja.” Aga mis on enesekindluse salarelvaks? „Tuleks leida rahu iseendaga. Pidev muretsemine kaalu või välimuse pärast tekitab vaid stressi ja ei lase end objektiivselt hinnata,” räägib Sünne, kelle jaoks töötab enda eest hoolitsemise rituaal. „Meikimine on üheks selliseks rituaaliks. Kui naine tunneb end ilusana, on ta kohe ka sõbralikum, lahkem ja rõõmsameelsem. Minu puhul on nii!”

Enesekindlusest naisel endal puudust ei ole. „Mina leidsin oma enesekindluse keskkooli ajal. Eks enesekindluse tekkimise loos mängivad kaasa ka pere ja sõbrad, kes vajalikul hetkel julgustavad ja kahtluste korral kinnitust pakuvad. Mina olen alati väga eneseteadlik olnud, tean, mida elus saavutada tahan ja nii ma vaikselt oma samme astungi. Kuidas midagi saavutada, sellest pole mul suurt aimu, kuid olen kindel, et liikumises peitub võti,” räägib naine kogenult ja lisab, et kui riske ei võta ja tundmatusse astuda ei julge, ei muutu ka midagi. „Kõik sammud, mida olen astunud, on mind vägagi hirmutanud, hirm tundmatuse ees on ju loomulik, kuid olen otsustanud mitte oma hirme karta, kuna mitte kunagi ei tea, kui ilus asi sellest hirmust lõppkokkuvõttes välja võib kooruda. Ja kui lähebki kõik metsa, siis on see vaid koolitus, kuidas järgmine kord mitte käituda. Ma ei karda eksida, kuna mitte keegi ei ole meist sündinud siia koheselt kõike oskama, ikka samm-sammult edasi. Kogemus kogemuse võrra edasi.”

Pildid: erakogu, TV3
Ilmunud ajakirjas Buduaar