SÜNNIPÄEVA RETSEPT: šokolaadi-banaani-maapähklivõi pulgakoogid
pildid: Marlee Kruusimäe

Lapse sünnipäeval tasub lauale panna erinevaid snäkke, mida külalistel on lihtne ja mugav suhu pista - lapsed kipuvad ikka pigem ringi jooksma ning laua taha istuma saada on neid enamasti väga keeruline. Marlee Kruusimäe jagab oma Instagrami kontol imelihtsat retsepti, mis maitseb nii väikestele kui suurtele sünnipäevalistele.

Šokolaadi-banaani-maapähklivõikommid ehk pulgakoogid


KOOSTISOSAD

soovitud koguses keskmise küpsusega banaani (kollased, mitte pruunitäpilised)

kreemjat maapähklivõid või mandlivõid

tumedat šokolaadi

veidi kookosrasva



VALMISTAMINE

Lõika banaan umbes 7-8 mm paksusteks viiludeks. Tõsta/määri/pigista pooltele banaaniviiludele veidi maapähklivõid, kata teise banaaniviiluga. Torka väike jäätisepulk läbi kahe banaaniviilu. Aseta ettevalmistatud kompvekid taldrikule ja tõsta sügavkülma pooleks tunniks. 
Sulata ettevaatlikult šokolaad, sega hulka veidi kookosrasva, et segu voolavam oleks. Võta banaani-maapähklivõitornikesed sügavkülmast välja. Kasta ettevaatlikult sulašokolaadi hulka, siis puista kohe peale veidi pähkleid või mida iganes soovid.