Reklaam sulgub sekundi pärast

Supermodell Alek Wek näeb õudusunenägusid oma lapsepõlvest

Maailmakuulus mustanahaline modell Alek Wek on vallutanud moelavad ja moemaailmas tähtsal kohal olevate ajakirjade esikaaned. Ta on käinud modellimaailma tipus. Nüüd võttis ta aja maha, et kirjutada endast autobiograafia „Alek“ – tema elutee Sudaani tänavatelt rahvusvaheliselt tuntud supermodelli karjäärini.

Maailmakuulus mustanahaline modell Alek Wek on vallutanud moelavad ja moemaailmas tähtsal kohal olevate ajakirjade esikaaned. Ta on käinud modellimaailma tipus. Nüüd võttis ta aja, et kirjutada endast autobiograafia „Alek“ – tema elutee Sudaani tänavatelt rahvusvaheliselt tuntud supermodelli karjäärini.

Raamatust selgub, et kaunitar näeb kohutavaid unenägusid oma lapsepõlvest. Alek on pärit üheksalapselisest perekonnast, kuhu ta sündis seitsmenda lapsena. Pere elas Sudaanis kahetoalises korteris. Ühes toas olid poisid koos isaga ja teises tüdrukud koos emaga. Neil ei olnud elektrit ega kraanivett. Pereisal oli korralik töökoht, mis võimaldas neil pidada 15. lehma. Lapsed said vähemalt kaks korda päevas korralikult süüa. See kõik oli Aleki pere jaoks normaalne ja õnnelik aeg, mis lõppes siis, kui kodusõda jõudis nende kodulinna Wausse.

Noore tüdrukuna, vaid 11 aasta vanuselt, tuli saada täiskasvanuks. Kuna küla oli sõjaväelasi täis, ei saanud lapsed enam mängida, naised kartsid vägistamist, õhtutundidel oli väljas liikumine mõeldamatu. Alek räägib, et näeb siiani unes, kuidas kogu ta perekond on hirmunult kodus põrandal maas, et mitte kuulidega pihta saada, püüdes jätta muljet, nagu oleks kodu mahajäetud.

Aleki isa jäi haigeks ning suri, sest perekonnal puudusid rahalised võimalused arstiabiks. Mustanahaline kaunitar ütleb läbi pisarate, et tõenäoliselt elaks ta isa siiani, kui oleks medikamente saanud. Peale isa surma sõitis Alek koos oma noorema õega Londonisse, kus teda ootas vanem õde oma mehega. Esmalt tuli aga pass muretseda. Kuna kodumaal sünnipäevi ei peetud, siis ütles ema talle vaid, et Alek sündis vihmasel perioodil ja oletas, et ta sünnipäev võis olla 16. aprillil. Supermodell ütleb, et tema jaoks on see siiani kõigest märk, et ta on jälle aasta vanemaks saanud.

Londonis sai noor Alek kultuurišoki. Kuigi Inglismaal oli suvi, tundus kliima Alekile väga külm. Rammus toit tekitas kõhukrampe. Ent oli ka positiivset. Suurim vaimustus oli muidugi jooksev kraanivesi. Alek nautis üht vanni teise järel, kuni taipas, et veearvete eest tuleb ka tasuda. Kooli kõrvalt hoidis ta oma õe lapsi ning käis tööl juuksurisalongis, poodides ning küüris isegi WC-potte BBC-s Kõigest hoolimata oli ta väga õnnelik, sest ta oli lõpuks vaba.

Ühel heal päeval avastas Aleki modelliskaut. Tema ema soovis, et tütar lõpetaks kooli, kuid nii see ei läinud. 1997. aastal võttis moeajakiri „Elle“ suure riski ja pani oma kaanestaariks Alek Weki. Kuigi tavaliselt polnud mustanahaline modell esikaanel eriline müügiartikkel, siis seekord toimus vastupidine reaktsioon. Sellest saigi Aleki modellikarjääri algus, korraga oli ta igal pool nõutud nägu.

Tänaseks on Alek näidanud ka oma disainerioskusi, andes välja oma käekottide kollektsiooni. Kotid „Alek Wek 1933“ on ta pühendanud oma isa sünniaastale.
www.alekwek1933.com
Pilt: AOP
/Toimetas: Coco/