Reklaam sulgub sekundi pärast

SUPERSTAARISAATE HELIS JÄRVEPERE-LUIK avaldas oma elu piinlikuima hetke

Kunda Ühisgümnaasiumi abiturient, 18-aastane Helis Järvepere-Luik on laulnud nii kaua, kui ennast ise mäletab – esimeseks lauluõpetajaks oli talle vanavanaema, kes õpetas tüdrukule vanu lastelaule. Hetkel WAF-koolis laulmist õppiv Helis oskab mängida klaverit, ajaviiteks ka kitarri ja trumme. Esitasime neiu lähemaks tundmaõppimiseks talle mõned pöörased küsimused. 

Kui saaksid olla üks päev nähtamatu, siis mida ette võtaksid?

Läheksin kindlasti Aafrika savannidesse jalutama, et lihtsalt näha sealseid loomi vabas looduses elamas ja tegutsemas. Mulle väga meeldivad suured kiskjad ning oleks väga äge olla nende lähedal, ilma et nad mind ise näeksid.

Mis on olnud sinu elu kõige piinlikum hetk?

Minu üks piinlikumaid hetki oli siis, kui olin 5-aastane ja viibisin vanematega koos isa firma suvepäevadel. Olles tol ajal pisike, tahtsin kogu aeg isa käe küljes rippuda, sest ta tõstis mind alati üles ja keerutas õhus. Kuna kõikidel töötajatel oli seal seljas samasugune punane dressipluus, siis ma läksin kogemata oma isa ülemuse juurde, haarasin tal käest, arvates, et see on mu isa ja hõiskasin: "Issi, issi, keeruta mind!" ning kõik vaatasid seda pealt ja muigasid. Kõndisin kiirelt eemale ning mõtlesin, et ma pole mitte kunagi varem end nii piinlikult tundnud. See juhtus päris ammu, kuid siiani ei lähe see tunne mul meelest.

Millist supervõimet endale sooviksid ja miks?

Ma sooviksin endale supervõimet, millega saaksin erinevaid hetki ja seiklusi oma elust sekundiga filmideks muuta, et neid hiljem uuesti vaadata ja läbi elada.

Kui saaksid kristallkuulilt küsida ühe küsimuse tuleviku kohta, siis mis see oleks?

Kui palju on mul seitsme aasta pärast koeri ning enda kirjutatud laule?

Kas tahaksid olla natuke kuulsam või natuke rikkam? Miks?

On raske valida rikkuse ja kuulsuse vahel, kuna ma pole neid kumbagi kunagi nii konkreetselt tahtnud, pigem usun, et vahel võivad need käia lihtsalt mõnel inimesel eluga kaasas. Kui ma oleksin rikas, siis ma tahaksin rahaga kõige rohkem teisi aidata ning teha annetusi, kuid pigem valiksin rohkem kuulus olemise, sest olles kuulus, on mul suurem võimalus inimesi inspireerida ja oma mõtteid jagada. Samuti saaksin kuulsamana raha teenida ning soov annetusi teha saab siiski teostatud.

Mida, millal ja kellele sa viimati valetasid?

Mul on väga kurb tõdeda, et ka mina vahel valetan. Ma teen seda vaid äärmuslikel juhtudel ning mitte kunagi negatiivse eesmärgiga. Viimati valetasin ma hotellitoa teenindajale, et ma magan. Tegelikult ma ei maganud, vaid vaatasin hoopis seriaali. Ma lihtsalt ei tahtnud, et ta tuleks mu voodipesu vahetama ja prügi välja viima.

Kes on sinu iidoliks? Kui saaksid võimaluse temaga kohtuda, siis mida talt küsiksid?

Minu iidoliks on Beyonce ning ma tahaksin talt esiteks küsida seda, kuidas ta pingelistel või tähtsatel hetkedel võimalikult rahulikuks jääb. Teiseks tahaksin ma küsida, kuidas ta juuksed alati laval sellised välja näevad, nagu tuul puhuks talle vastu.

Mis on kõige kallim asi, mille sa endale ostnud oled?

Kõige kallim asi, mille endale ise ostnud olen, on iPhone 6s. Tavaliselt on ostnud mulle asju vanemad, kuid selle telefoni tahtsin ma kindlalt ise osta, et ma seda hoolsamalt hoiaks.

Õnn on see, kui...

...sul on autos väga korralikud ja kvaliteetsed kõlarid ning sa saad ilma kellegi loata ükskõik kuhu või millal minna ilusatesse paikadesse sõitma ja lemmikmuusikat kuulama.

Mis on see, mida enamik inimesi sinu kohta ei tea?

Enamik inimesi ei tea, et ma olen kolm korda elus käinud One Directioni kontserdil. Kõik korrad käisin ma seal koos sama inimese ning VIP-piletiga.

Jälgi Helise tegemisi ka tema Instagrami kontol: @helisjl