Reklaam sulgub sekundi pärast

Supertoit nimega mandel

Pähklite ja seemnete kasulikest omadustest oleme kuulnud juba ammu. Kuid miks tasuks oma menüüsse lisada just mandleid?

Pähklite ja seemnete kasulikest omadustest oleme kuulnud juba ammu. Kuid miks tasuks oma menüüsse lisada just mandleid?

Mandlit peetakse küll pähkliks, kuid tegelikult on see maitsev snäkk mandlipuu vilja seeme. Töötlemata mandlid sisaldavad vitamiine E ja B, omega 3 ja 6 rasvhappeid, proteiini, kiudaineid, kaltsiumit, magneesiumit ja rauda. Mandlid alandavad kolesterooli taset ning ennetavad infarkti ja insuldi teket. Mitmed uuringud on tõestanud, et nad mängivad ka olulist rolli vähi ennetamises.

Mandlid on eriti kasulikud raseduse ajal, sest sisaldavad palju foolhapet, mis on vajalik kõhus areneva lapse arenguks. Samuti soovitatakse mandleid süüa aktiivse eluviisiga inimestel, sest nad annavad energiat ja aitavad täiskõhutundel kauem kesta. Seega on nad õigusega ära teeninud suurepärase dieettoidu tiitli. Lisaks sisaldavad mandlid valku, mis on oluline lihaste arenguks. Veel parandavad need toitainete imendumist, seedimist ja parandavad naha seisukorda.

Õnneks on mandlid saadaval aastaringselt ning lisaks suurepärasele vahepalale saab neid lisada ka erinevatesse salatitesse ja küpsetistesse. Silmnähtavateks tulemusteks soovitatakse mandleid süüa kaks korda nädalas.

Kas suutsime sind mandlite imelistes omadustes veenda?

Allikas: whfoods.com

Kairit Kütt