Reklaam sulgub sekundi pärast

SUUR PROBLEEM, MILLE tõttu Eesti lapsed kannatavad

Suvisel ajal on loomulik, et lapsed tahavad õues mängida ja ringi joosta ning sageli tehaksed seda niiöelda õuealal, kus sõidavad ka autod. Just sellistel aladel on piirkiirus väga rangelt paika pandud ja seda põhjusega, ent miskipärast ei saa eestlased sellest aru ja kannatajateks on lapsed.

Suvisel ajal on loomulik, et lapsed tahavad õues mängida ja ringi joosta ning sageli tehaksed seda nii-öelda õuealal, kus sõidavad ka autod. Just sellistel aladel on piirkiirus väga rangelt paika pandud ja seda põhjusega, ent miskipärast ei saa eestlased sellest aru ja kannatajateks on lapsed.

Politsei Põhja prefektuur tegi oma Facebooki lehele sel teemal postituse, kus seisab, et augusti alguses kontrollisid politseinikud piirkiirusest kinnipidamist Tallinnas ja Harjumaal ning sealt selguv info ei ole sugugi kiita. Selgus, et just nendes piirkondades, kus inimesi liigub rohkem ja kus on tavapärasest väiksem piirkiirus, kipuvad juhid rohkem gaasi andma, mõtlemata sellele, et teele võib ootamatult joosta laps. Kui kiirus on suur, ei suuda autojuht tihtipeale olukorda kontrollida ja õigel ajal pidurdada ning just sel põhjusel juhtubki lastega palju õnnetusi. "Tulemused ei ole kiita. Näiteks olid kesklinna politseijaoskonna patrullpolitseinikud Raili ja Raido Soo tänaval, kus kahe tunniga kihutas politseinike kiiruskaamerasse enam kui tosin kiiruseületajat. Mööda kõndinud kohalik noormees tõdes samuti, et teelõik on ohtlik ja kiirust ületatakse seal massiliselt. Kui tipptundidel vajutavad juhid ajanappuses rohkem gaasi, siis õuealadel kiputakse teadlikult ja harjumuspäraselt sõitma lubatust palju kiiremini."

Kokku tabati ligemale sadakond kiiruseületajat üle Tallinna ja Harjumaa, mis kinnitab meie muret – kihutamine on jätkuvalt üks suuremaid probleeme meie liikluses.

Miks peavad lapsed kannatama seetõttu, et täiskasvanud inimesel on vajadus kihutada?