Reklaam sulgub sekundi pärast

SUUR TAGUMIK VÕIB OLLA TERVISLIKUM, kui sa arvatagi oskad

Kui kuulud nende naiste hulka, kellel on laiad puusad, paksud reied ja ümmargune tagumik, võid ennast õnnitleda.

Kas teed tihtipeale oma tagumikku maha ja kirud, miks just sinul nii laiad puusad peavad olema? Nii ei ole mõistlik teha, sest nii sinu kui ka Jennifer Lopezi, Kim Kardashiani või nii mõnegi muu naise suur tagumik võib tervisele hoopis kasulik olla. Sedasi väidab hiljutine Saksamaal läbi viidud uuring, kust selgub, et mõne ülemäärase kilo kandmine tagumikul või reitel muidu saledal inimesel võib vähendada diabeedi ja südameinfarkti riski. Sama uuringu sõnul on ühel viiest normaalses kehakaalus, kuid jämedama taljega naisest isegi ülekaalulisest inimesest suurem risk eelpool nimetatud haigustesse haigestuda.

Seega saab siinkohal kinnitust taas teadmine, et siseorganite ümber olev rasv on palju kahjulikum kui puusadel või tagumikul. Eriti madal oli diabeedi ja südameinfarkti risk pirnikujulise kehaga naistel - ehk siis sihvaka taljega, kuid laiade puusadega kehatüüp. 

Aga millest see siis tingitud on? Puusadele ja reitele kogunenud rasv jääb sinnasamasse kohta mõneks kuuks, väidavad uuringu autorid. Taljele minev rasv imendub sinna aga kõigest paar tundi peale rasvase eine söömist. See tähendab, et puusadel olev rasv ei liigu vereringe kaudu maksa ja südamesse, kus see võib põhjustada kõrget vererõhku ja kõrget veresuhkurt.

"Pirnikujuline keha on normaalkaalus inimesele tunduvalt ohutum kui näiteks õunakujuline keha, sest ülemäärased kilod kogunevad talje asemel puusadele. Puusad ja reied on ohutum koht rasva ladustamiseks, sest sealt ei pääse need vereringesse ega siseorganitesse," sõnas uuringut läbi viinud Norbert Stefan. 

allikas: Daily Mail