Reklaam sulgub sekundi pärast

SUUR TÖÖKOORMUS hävitas eduka Eesti naise võime kõndida

Tänapäeva kiire elutempo juures ei pööra paljud meist piisavalt tähelepanu oma tervisele, ent paraku võib see ühel hetkel väga valusalt kätte maksta. Reikimeister Toomas Piik, kes on ühtlasi ka Reiki Kliiniku asutaja Eestis, tõdeb, et kui inimene endale puhkust ei anna, võib tervis hävineda.

Toomase juures käis noor ja ilus eestlanna, kes oli ennast kolme aasta vältel üle töötanud ning tulemusena käis tema selja alaosas praksatus ning ta ei tundnud enam oma jalgu. "See naine oli enda sõnul töötanud ilma puhkepäevade ja puhkusteta järjest kolm aastat. Sellel inimesel lõppes tööl käimine selja alaosas praksatusega, mille tagajärjel ta pärast seda enda jalgu enam ei tundnud. Liikuda ta kuidagimoodi küll sai, aga see ei olnud selline liikumine nagu olema peaks. Pikk puhkuseperiood taastas küll kõik ilusti ära, aga õppetunniks oli see ka minule, et puhata tuleb. See oli noor ilus naine, kes enda loo võttiski kokku lõpuks nii, et töökohustuste kõige tähtsamaks tõstmine ja puhkuse puudumine murdis ta kehaliselt maha. Siinkohal lihtne tõde: meil kõigil on 24 tundi ööpäevas, mis jagunegu kolmeks: 8 tundi tööks, 8 tundi tantsimiseks ja 8 tundi magamiseks. Tantsimise all mõeldakse meeldivate tegevustega tegelemist." 

Haigused kipuvadki Toomase sõnul eelkõige tekkima just siis, kui me oleme ennast kas töö, magamatuse või ülemõtlemisega ära kurnanud. "Kui me ennast korralikult välja ei puhka, siis immuunsus langeb. Kui puhkust aga ei ole juba väga pika aja jooksul, tekib nii suur väsimus, et füüsiline keha lihtsalt lülitab endas mingid osad välja."

Kui inimene jääb haigeks, siis tuleb aeg maha võtta ja anda organismile võimalus puhata. "Olen seda meelt, et haigestumise puhul tuleb olla voodirežiimil, võimalikult palju puhata ja magada, et organism saaks oma jõuvarusid suurendada ja immuunsus saaks oma tööd tegema hakata - inimest tervendama hakata. Üks vana ja tuntud tõde on, et iga organism on võimeline ennast ise taastama. Kui me anname endale võimaluse korralikult puhata, ei teki meil tervisega ka probleeme," nendib Toomas.