Reklaam sulgub sekundi pärast

Tahad pikki ripsmeid, läikivaid juukseid ja tugevaid küüsi looduslikult?

Kui oled väsinud reklaamidest, mis lubavad imesid teha sinu ripsmete, juuste ja küüntega ning samas tahaksid sellest hoolimata just kõike seda, mida nad lubavad, siis varudes pisut aega ja kannatust on võimalik looduslikul teel oma välimust kaunimaks muuta küll. Nimelt üheks selliseks vahendiks on kastoorõli ehk riitsinusõli, mida saab osta apteekidest ja looduspoodidest. 


 

Kui oled väsinud reklaamidest, mis lubavad imesid teha sinu ripsmete, juuste ja küüntega ning samas tahaksid sellest hoolimata just kõike seda, mida nad lubavad, siis varudes pisut aega ja kannatust on võimalik looduslikul teel oma välimust kaunimaks muuta küll. Nimelt üheks selliseks vahendiks on kastoorõli ehk riitsinusõli, mida saab osta apteekidest ja looduspoodidest.

Siinkohal tasuks aga silmas pidada, et müüakse kahte erinevat riitsinusõli. Üks neis on seespidiseks kasutamiseks kõhulahtistina, teine aga välispidiseks kasutamiseks, mida saab kasutada ripsmete, juuste, huulte, küünte ja naha eest hoolitsemiseks. Tegemist on külmpressmeetodil riitsinuse seemnetest saadud kollaka kuivamatu õliga, mida saab väga mitmekülgselt kasutada. Riitsinusõli on oma ravivate omaduste poolest au sees peetud juba tuhandeid aastaid. Tegemist on unikaalse tootega, kuna õli sisaldab endas pea 90% ritsinoolhapet ning nii kõrge kontsentratsioon on väga haruldane. Oma küllastumata rasvhapete sisalduse tõttu on riitsinusõli tähelepanuväärsete nahka hooldavate omadustega. Riitsinusõli võib kasutada nii tundlikul nahal rahustava näopuhastajana kui ka noorendava juukseravina karvakasvu kiirendamiseks ja kiharatele läike andmiseks. Ritsinoolhape on olnud edukas ka seenhaiguste, nahapõletiku, marrastuste, akne ja kroonilise sügeluse korral ning lisaks aitab veel eemaldada ka pindusid.

Ripsmed pikaks ja lopsakaks! Riitsinusõli ripsmehoolduvahendina stimuleerib ripsmete kasvu, muudab nad pikemakas ja lopsakamaks, samal ajal neid tugevdades ning uutele ripsmetele elujõudu andes. Õli tuleks kanda vatitikuga ööseks ripsmetele ning kergelt ka laugudele, kuid vältida tuleb seejuures silma ja limaskestale sattumist, kuna see võib tekitada kihelust. Lauge võib ka õrnalt masseerida, nii satub õli ka silmaalustele ning niisutab ka sealset nahka ja aitab vähendada kortsukesi ja ära hoida uute teket. Regulaarsel kasutamisel annab õli ripsmetele elujõudu ning seetõttu kasvavad nad ka pikemaks. Võimalusel võib õli päevas ka tihedamalt peale määrida. Kui õli peaks liiga palju ripsmetele ja nahale sattuma, siis võib ülejäägid õrnalt salvrätikuga ära tupsutada. Riitsinusõli võib kasutada ka hommikuti ning kui lasta mõnda aega sel imenduda ja seejärel kanda peale ripsmetušš, siis jätab seegi loomulikuma mulje ning ei kisu tükki. Kel on hõredad kulmud, siis need võivad ka kulmudele õli määrida vatitikuga ning nii parandada oma kulmude olukorda aja jooksul. 

Siinkohal aga ei tasu loota, et paaripäevase kasutamise järel on kohe imesid näha, vaid tuleb pisut aega ja kannatust varuda ning lasta toimeainetel mõjuda, kuid tulemus on kindlasti seda väärt. Parimad tulemused on näha umbkaudu kahe kuu jooksul. Kuna ühe ripsme keskmine eluiga on kolm kuud, siis selle ajaga saavutavad uued kasvavad ripsmed juba värske elujõu ja tugevuse. Selleks, et tulemus oleks aga pikemaajalisem tuleks õli edaspidigi kasutada korra päevas. Kui on kiiremad ajad ja vahel ununeb, siis võiks vähemalt ülepäeviti protseduuri enne magamaminekut korrata, et anda püsivalt hea toonus nii nahale kui ka ripsmetele.

Juuksed tugevaks ja läikivaks! Regulaarselt riitsinusõliga tehtud juuksemaskid tugevdavad juukseid, toidavad peanahka ja aitavad vältida kõõma teket. Hea tulemuse annab õli määrimine peanahale õhtul enne magama minekut ning hommikul välja pestes on juuksed kohe säravamad. Eriti hea oleks veel magada nii nagu seda vanadel aegadel tehti, tõmmates endale pähe unemütsi, kuna siis saavad toimeained eriti intensiivselt mõjuda ja tulemus on palju kiirem. Võib kokku segada ka maski 1 munakollase, 1 spl riitsinusõli ja 1 spl meega, määrida see kuivadesse juustesse ning lasta toimida umbes ühe tunni jooksul, misjärel mask maha pesta. Maski võiks korrata üks kuni kaks korda nädalas ning paari kuuga on juuksed saanud justkui uue elujõu.  Kellele kõik eelnev aga liiga ekstreemne ja keeruline tundub, siis võib õli kanda ka lihtsalt enne peapesu juustele ning lasta sel pisut toimida ning siis juukseid tavapärasel viisil pesta.

Lisaks ripsmetele ja juustele omab riitsinusõli veel mitmeid häid toimeaineid ka küünte ja naha heaks. Küünte hooldamiseks tuleb hõõruda õli lihtsalt küüntele ja lasta sel toimida või siis teha sooja õlivanni, mis soodustab küünte kasvu ja tugevdab küüneplaati. Lõhenenud ja külmast karedaid huuli võiks ka määrida riitsinusõliga ning samuti saab ennetada huulte kuivamist, kui enne külma kätte minekut määrida õli huultele ning sel viisil neid kaitsta. Lisaks soodustab õli kasutamine veel väiksemate kriimustuste paranemist ning kui enne magamaminekut määrida väsinud jalgu õliga ja panna jalga puuvillased sokid, siis hommikuks on jalanahk pehme ja valulikkus kadunud.

Tundub kui imerohi, kuid tihtilugu ongi kõik geniaalne tegelikult päris lihtne ning ega enne ei tea, kui omal nahal järgi ei proovi. Kel vähegi soovi enda väljanägemist looduslikul teel turgutada ning viitsimist ja kannatust on koduste iluprotseduuridega mässata, siis tasub kindlasti järele proovida ning hiljem võib oma kogemusi ka meiega julgelt jagada. 

Põnevat katsetamist!

 

Annamaria Ala