Reklaam sulgub sekundi pärast

TAKSOJUHT SOOVITAS LAPSEL kanepiga õppeedukust tõsta

Meil on peres kolm last ja ise käin tööl, seetõttu ei ole mõeldav, et saan iga päev kõikide laste transpordivajadusi ise rahuldada. Kuna poiss käib neljandas klassis ning kodu ja trenn asuvad üksteisest üsna kaugel, siis oleme sel õppeaastal pidanud asju organiseerima nii, et neljapäeviti saadame lapsele trenni takso vastu. Tean ka palju teisi lapsi, kes liiguvad taksodega, näiteks kui isa on komandeerinus ja ema on beebiga kodus. Nagu ikka, tellisin ka sel neljapäeval takso. See, mis juhtus, pani mind väga kahtlema, kas julgen lapsele veel kunagi taksot tellida.

Kui sa takso tellid, siis tegelikult ei tea sa kunagi, mis inimene seal autoroolis on, mis on tema taust ja kas ta on ikka vaimselt terve. Mõni on umbkeelne, mõni on ahelsuitsetaja ja mõnel on auto täis jumala ikoone ja Venemaa sümboolikat. See taksojuht oli jutukas ja uuris poisilt igasuguseid asju - mis koolis ta käib, mis trennis ta käib ja kuidas koolis meeldib. Laps oli siis kõik ilusti ära rääkinud, muuhulgas ka seda, et talle ei meeldi eesti keel ja ajalugu. Taksojuht aga rääkis talle väga filosoofilist juttu, et tegelikult on kõik inimesed andekad ja kõik vastused on ka meil sees olemas, aga me ei oska õigeid vastuseid üles leida. Ta ütles lapsele, et siin aitab üks väga lihtne asi, et kõik tööd oleksid viiele tehtud - tuleb enne kodutöö tegemist või koolis vastamist kanepit tõmmata. Ta lisas, et kõik targad inimesed teevad nii, ka Riigikogus. Ja et selleks, et kõik inimesed ei saaks olla sama targad ja edukad, siis need, kes otsuseid vastu võtavad, on ära keelanud teistel inimestel kanepit osta ja kasutada. Laps tuli uksest sisse ja nägu säras õnnest, sest arvas, et on leidnud lahenduse, kuidas enam õppima ei pea. 10-aastane laps on õnneks veel selles vanuses, et ei tee vahet, mida ema eest varjata ja mida mitte. Nii ta siis küsis minult, et kas meil kanepit on? See võttis ikka sõnatuks küll! 

Õnneks ei pakkunud taksojuht lapsele kanepit, aga minu meelest ei peaks selliseid teemasid võõrad inimesed teiste inimeste lastele rääkima. See on sama, nagu sa võtad õiguse rääkida 10-aastasele võõrale lapsele seksist. 

Tänaseks oleme selle taksojuhiga rääkinud ja ta vabandas ning seetõttu ei soovi ma nime avaldada. Kuigi ta ei tunnistanud end otseselt süüdi, sest ta olevat nalja teinud. Tal omal lapsi pole ja tema meelest on 10-aastane juba täismees, kellega võib kõigest rääkida.

See on lihtsalt nii uskumatu lugu, et olen rääkinud paljudele inimestele ja tegelikult olen saanud ka tagasisidet, et taksojhid küsivad ikka kõiksuguseid küsimusi lastelt, kui lapsed üksi sõidavad. Näiteks küsivad perekonna kohta, kus ema-isa töötavad, ja küsivad reisiplaanide kohta. Annaks jumal, et nende küsimuste taga pole mingit halba plaani.

Panin selle kirja, sest tean, et paljud kasutavad taksoteenust ja Uberit laste transportimiseks. Igatahes tasub olla ettevaatlik, kui lapse võõra onuga sõitma saadad ja kõige parem on, kui tekib oma kindel taksojuht, keda saab usaldada.

Katrinilt
Buduaari kirjakast