Reklaam sulgub sekundi pärast

Tallinn Fashion Week moeetendused 21.-24.10

21.-24. oktoobrini 9. korda toimuv Tallinn Fashion Week leiab sel korral aset kreatiivsuse tuiksoonel Telliskivi loomelinnakus. Nelja päeva jooksul jõuab vaatajate ette kümme moeetendust ning Kuldnõela gala.

Lisaks harjumuspärasemas formaadis moeetendustele üllatab Tallinn Fashion Week tavapäraselt ka uuega. 23. oktoobril kell 17 esitleb Eesti Politsei oma uut vormi, eraldi äramärkimist väärib laupäevane mehist moedisaini käsitlev video-performance “Mehed moes”. Oma moenädala lavadebüüdi teevad mitmed uuema põlvkonna moeloojad.

Telliskivi loomelinnak laseb loomingul särada
Telliskivi loomelinnak on ennast juba ammu tõestanud suurürituste toimumiseks sobiva paigana. “Usume, et Telliskivi loomelinnak oma kreatiivse, noorusliku õhustiku ning mitmete kohvikute ja restoranidega aitab moenädala meeleolu loomisele kindlasti kaasa. Oleme moenädala toonud vahelduse mõttes taas lakoonilisemasse industriaalkeskkonda, mis laseb disainerite loomingul kindlasti erksamalt silma paista”, ütles Anu Kikas, Tallinn Fashion Weeki peakorraldaja.

Teistmoodi moeetendus “Mehed moes”
Moenädalale paneb põneva punkti video-performance-etendus “Mehed moes”, mis toetub ühest küljest kolme moedisaineri loomingule, teisalt kolmele erinevale ruumile ning kolmandaks mehelikkuse ja moe suhete lahtimõtestamisele. Etenduse lavastajaks on tunnustatud kunstnik Kiwa, kes kõiki kaasaegse videokunsti vahendeid kasutades aitab moodi ja mehelikkust käsitleda uue põneva nurga alt. Telliskivi Erinevate Tubade Klubis toimuval etendusel näitavad oma moeloomingut kolm eriilmelise disainikeelega moekunstnikku: Reet Aus, Taavi Turk ja Triinu Pungits. Moesündmuse formaat paneb kindlasti proovile ka publiku, sest tavapärase passiivse pealtvaatamise asemel on võimalus etenduse sees ise ringi liikuda ning uusi perspektiive avastada.

Kuldnõela gala näitab Eesti moedisaini tippu
Eesti moedisaini auhind Kuldnõel antakse silmapaistvale moedisainerile või kaubamärgile loomingulise järjepidevuse eest vähemalt viie viimase aasta vaates, pidades silmas kollektsioonide kvaliteeti ja funktsionaalsust, ajakohasust ja ilu, müügiedu ja ekspordivõimekust. Hõbenõel antakse välja viimase aasta säravaima panuse eest meie moeellu – see on auhind julge pealehakkamise, erakordse ettevõtlikkuse, originaalse idee ja energilise teostuse eest. Kuldnõela nominendid käesoleval aastal on Aldo Järvsoo, Piret Ilves ja Year by Raivo Holm, Hõbenõela nominendid Studio August ja Jo Nurm. Kuldnõela - Eesti ainsa moedisainiauhinna üleandmistseremoonia toimub 21. oktoobril kell 21 Telliskivi loomelinnaku Rohelises saalis.

Moeetenduste põhiprogrammi ajakava:


Kolmapäev, 21.10, Telliskivi loomelinnaku Roheline saal
18.00 Kirill Safonov
19.30 Tallinna Loomeinkubaator esitleb: Raili Nõlvak, KÄT, Whitetail
21.00 Rocca al Mare kaubanduskeskus esitleb: Kuldnõel
Hõbenõela nominendid: Studio August, Jo Nurm
Kuldnõela nominendid: Year, Aldo Järvsoo, Piret Ilves

Neljapäev ,22.10, Telliskivi loomelinnaku Roheline saal
18.00 Vilve Unt, Liivia Leškin, Maire Valdma
19.30 Donna Nordica, Diana Denissova
21.00 Kristel Kuslapuu, Hanna Korsar

Reede, 23. 10, Telliskivi loomelinnaku Roheline saal
17.00 Politsei- ja Piirivalveamet esitleb uut politseivormi
18.00 Nolo, Tiina by Tiina Talumees
19.30 Diana Arno, Iris Janvier
21.00 Riina Põldroos, Ketlin Bachmann, Aldo Järvsoo 

Reede, 23.10, Erinevate Tubade Klubi
19.00 Anna Verschik & Mattis Meekler

Laupäev, 24.10, Erinevate Tubade Klubi
21.00 ABC King esitleb: MEHED MOES
Reet Aus
TURK
Pungits

Pileteid etendustele on võimalik osta Piletilevist.

Tallinn Fashion Weeki esitleb Absolut, toetavad Rocca al Mare kaubanduskeskus, Maybelline, J.P. Chenet, ABC King, Kikas, Valge Klaar, GHD, Kevin.Murphy, Arensburg Boutique Hotel & Spa ja Tallink Hotels.

TASUTA PILET GALALE! Panime loosi 2 x 2 piletit Kuldnõela galale 21.10 kell 21 Rocca al Mare kaubanduskeskuses. Võitjad on Marilyn ja Katrin, võtame teiega meili teel ühendust!