Reklaam sulgub sekundi pärast

Tallinna Kaubamaja: ees ootab südamlik maavillane moesügis. Galerii!

2010. aasta sügismood viib ehtsa maaelu keskele, milles on inspiratsiooni ammutatud põhjamaistest metsadest, põllult ja köögiviljaaiast. Boheemlasliku look'i juures lisavad kelmikust tulipunased musihuuled.


 

2010. aasta sügismood viib ehtsa maaelu keskele, milles on inspiratsiooni ammutatud põhjamaistest metsadest, põllult ja köögiviljaaiast. Boheemlasliku look'i juures lisavad kelmikust tulipunased musihuuled.

"Selle sügise stiilivõti on muretu suhtumine ja väike annus elegantset lohakust annab kindlasti stiilipunkte juurde," räägib Tallinna Kaubamaja loovjuht Kristina Herodes. "Soojadest villamaterjalidest on valmistatud šikid mantlid, jakid ja kleidid. Hooaja hitiks on suured kaelused ja lapsepõlvest tuntud karupüksid, mis pakuvad jahedate sügistuulte eest suurepärast kaitset."

Rõivastel on kasutatud maalähedasi kaunistusi - linnu- ja lillemustreid, südantsoojendavaid tikandeid, pitse, lapitöid ja kollaaže.

Sügise värvitoonid on inspireeritud saagikoristusajast ja kõlavad suurepäraselt kokku samblarohelise ja sügavpruuniga. Valdav osa värvikaardist on väga rahulik ja neutraalne: hall, must, loodustoonid. Sügistaeva sinine varieerub sügavast tindi- ja öötoonist kirkamate varjunditeni. Kõige erksamad värvid on aga pärit otse köögiviljaaiast - baklažaanililla, porgandioranž, sinepikollane, veini- ja moosipiunane.

Mõnusa maaelu juurde kuulub ka paras kogus folki. Kirjatud ja kaunistatud võib olla mistahes rõivas soojast keebist õhtukleidini. "Uue laheda välimuse jaoks ei ole tegelikult palju vajagi - libista paksudes sukkades jalad kõrgetes kontsades kingadesse, otsi kapist välja palmikutega kampsun, juurde midagi õhulist-lillelist ja saadki hooajale omase stiilinäo," soovitab Kristina Herodes.

Militaarne trend on sel sügisel täielikult suunda muutnud: sõjakus asendub hoopis romantikaga ning rõivastele on lisatud ajaloolisi ornamente, uhkeid kinniseid ja metallnööpe. Militaarne mantel või jakk teeb võrratult šikiks nii naise kui mehe ja sobib nii ülikonna, teksa kui pitsidega.

"Omajagu metsikust lisavad sügisesse karvased elukad, kes on moelaval igal kujul lausa vip-loožis," märgib Herodes. "Karusnahad on moepildis nii üksikute detailidena kui kasukate või kergete vestidena. Kui Eestimaa talv peaks tulema samasugune kui eelmine, siis kulub selline riideese kahtlemata marjaks ära."

Sügise siluetile annavad retrohõngulise tahu peene pihaga 50ndad ja sihvakad 70ndad. "50ndatest on tagasi taljes ja rõhutatult lopsaka puusaga liivakella siluett, mis muudab naise ahvatlevalt kurvikaks," räägib Herodes. "70ndatest tulevad tänavapilti alt laienevad ja kõrge pihaosaga püksid, kitsas õlajoon ja mõnusad vööga kudumid."

Meestemoes on stilistika samuti sõbralikult suvaline ja ilma teevad praktilised asjad, millega on võrdselt mugav nii metsa uitama minna kui südalinnas suuri tegusid teha. Hooaja hittideks on üleriided - mehelikult militaarstiilis või härrasmehelik kaamelitooni mantel, praktilised vihmajakid ning suured soojad kudumid.

Aksessuaarid on sel hooajal romantilised. Naiste moelemmikute seas on esikohal pisike, pahkluuni ulatuva sääreosaga nöörsaapake. Moekaim konts on sel sügisel poolkõrge ja kumer, 70ndate stiilis sirge või on jalats hoopis täistallal. Meestel on sel sügisel saapad enamiku moe-lookide võtmeks. Uus stiilikeel soovitab meestel aksessuaare eksponeerida: sättida püksisääred saabaste sisse ja siduda kaela silmatorkavalt suur ja värvikas sall.

 

Buduaar.ee

[gallery ids="1954049,1954055,1954063,1954070,1954077,1954084,1954090,1954097,1954105,1954111,1954115,1954122,1954128,1954135"]