Reklaam sulgub sekundi pärast

TARGAD NÕUANDED, KUIDAS TÕMMATA oma ellu “härra õige”

„Kuidas on võimalik, et mina ei ole veel leidnud Seda Õiget?” Naised küsivad endalt seda sagedamini kui arvata võiks, teavad kinnitada mitmed oma ala spetsialistid. Kuid kas teadsid, et selleks, et oma ellu armastust meelitada, tuleb kõigepealt tegeleda iseendaga, oma energiate ja minevikuhaavadega? Millest aga alustada? Nõu annavad nõustamiskeskuse Tark Süda suhtenõustaja Imbi Viirok, energeetiline kanaldaja Helve Pärna ning hinnatud nõid Anete.

Imbi Viirok: „Hakka ise oma elufilmi režissööriks!”

„Välised sündmused, mis sinuga aset leiavad, on otseses seoses sinu sisemaailmaga. Kui hakkad sellele seosele tähelepanu pöörama ja õpid seda enda heaks kasutama, võtad vastutuse endaga toimuva eest. Nii saad ise hakata oma elufilmi režissööriks ning täita oma filmi just selliste kaadritega, nagu sina soovid,” ütleb kogenud suhtenõustaja Imbi Viirok.

Iga inimene on oma peas loonud mingi loo iseenda ja oma elu kohta. „Aju, mis on üks hiigelsuur info vastuvõtmise ja töötlemise masin, toob sulle nähtavale sellise info, mis sobitub sinu looga. Kuna infot on sinu ümber väga suurtes kogustes, peab aju pidevast infotulvast prioriteetsed infoterad välja sõeluma,” selgitab Viirok ja lisab, et inimese peas elav lugu ongi ajule töökäsuks, mille järgi ta infot selekteerib. „Seega, kui soovid oma elus midagi muuta, siis muuda esmalt lugu oma peas. Kui soovid kohtuda sobiva kaaslasega, kinnista oma peas lugu iseendast kui atraktiivsest ja huvitavast naisest ning sellest, et sobivate meestega tutvumine on lihtne. Seejärel hakka seda lugu elama!”

Nõustaja soovitab pöörata tähelepanu sellele, et nii sinu mõtted, sõnad kui käitumine oleks sinu uue looga kogu aeg kooskõlas ehk mõtle, räägi ja käitu nii, nagu seda teeb atraktiivne ja enesekindel naine, keda huvitavad meesterahvad pidevalt märkavad. Samuti soovitab Viirok meeles pidada, et oma alateadvust petta ei saa. „Nii kui kurdad sõbrannale, et pole oma kehakaaluga rahul või et normaalseid mehi nagu polekski, töötad sa oma soovidele vastu.”

Samuti on oluline mõista, et asjad liiguvad elus omas tempos. „Naudi oma uut ja atraktiivset mina ning tunne elust rõõmu. Tea, et õige kaaslane on sinu jaoks olemas ning ära tema leidmiseks liigselt pinguta. Küll aga panusta iga päev sellesse, et olla õnnelik ja tunda juba praegu põnevust ja õhinat.”

Imbi Viirok soovitab:

1. Pane silmad kinni ja kujuta ette, et sinu soov on juba täitunud. Pööra tähelepanu sellele, mis su elus ja su enda juures muutunud on. Vaata seda „filmi” põhjalikult ja naudi parimaid kaadreid korduvalt.

2. Enne, kui silmad avad, pane tähele, mida sa oma täitunud soovi vaadeldes tunned. Pane sellele tundele nimi ja jäta see tunne hästi meelde. See tunne on kui majakas, mis sind su soovi poole juhatab. On tõestatud, et õnnetunne loob edu, aga mitte vastupidi. Seepärast võta iga päev aega, et vaadata kujutluspilti täitunud soovist ja tunda seda head tunnet. Peagi õpid seda emotsiooni kergesti esile kutsuma. Mida sagedamini, seda parem.

3. Pane tähele, et nii sinu mõtted, sõnad kui teod väljendaksid kindlat usku soovi täitumisse. See usk on sillaks sinu sisemaailma ja väliste sündmuste vahel ning hakkab sinu loodud lugu ellu viima.

Helve Pärna, energeetiline kanaldaja

„Mina näen suhtes kohtumisi, mis on hingede vahel kokku lepitud juba enne Maale kehastumist, mille puhul võib tegemist olla nii eelmiste elude kui erinevate reaalsustega ja neis aset leidnud kogemustega,” räägib energeetiline kanaldaja Helve Pärna. „Miks meil on nii palju erinevaid suhteid või hoopis nii vähe, sellest ei saagi kõrvalt vaadates tihti aru, kuid need hinged, kes on rohkem mõistuseenergias, ei kuula ega näe kõrgemal sagedusel olles eelnevaid hingekokkuleppeid.”

Helve Pärna sõnul hinged kohtuvad ja armuvad väga erinevatel põhjustel. „On hingi, kellel on näiteks löökkokkulepe, mis tähendab seda, et nad kohtuvad selleks, et viia üksteist vanast energiakogumist või aegunud suhtest välja. Nad armuvad nii sügavalt, et ei kujuta elu enam teineteiseta ettegi, kuid lähevad mõne aja möödudes siiski oma teed, sisimas juba vabana eelmisest suhteenergiast, kuhu nad kinni jäid. Samas kui hing tunneb ja teab isegi läbi vanade energeetiliste kogemuste, et ollakse koos väga õnnelikud ja vabad, minnakse ka vaatamata eelnevatele kogemustele koos edasi.”

Selleks, et hinged mõistaksid ka praeguses elus kohtudes, et nad on imelised ja nende kohtumine on olnud nende endi soov ning kokkulepe juba ammu enne kehastumist, oleks suhteenergias palju rohkem rõõmu ja edasiminekut. Kuna planeet Maale on kehastunud väga palju erinevaid hingi erinevatest galaktikatest ja erinevate kogemuste kogemiseks, on meil tõesti vajalik kuulata ainult oma südamehäält, et me siin ära ei eksiks.

„Kuna kanaldan ja olen väga palju kanaldanud erinevate hingede erinevaid teid, mõistan ja hooman sügavalt neid imelisi teekondi, mis ei vasta kolmanda sageduse piirnormidele või ühiskonna loodud mudelitele. Ärge hoidke neist kriteeriumitest kinni,” soovitab Pärna. 

Pärna sõnul mängime me suurt universumi mängu, kus hinged kogedes oma kogemusi avardavad. „Need kogemused on vajalikud! Me peame õppima olema mängulisemad ja siiramad, et üksteisele mõistmisega toeks olla. Läbi huumori ja ilu liigume kergelt edasi, sest rollid eelmistest eludest on vaja lõpetada.” 

Pärna toob siin näiteks, et kui eelmises elus oli sinu praegune partner sind armastav ja ülistav isa, kuid sa lahkusid elust liiga vara ja su isa jäi sind elu lõpuni igatsema, siis kohtudes temaga selles eluson ta sinuga ülihoolitsev, just nagu oli sinu isa, aga ta kehastab siin ja praegu sinu abikaasat.

„Kui sina aga soovid, et ta oleks kirglikum ja romantilisem ning oma käitumisega talle sellest teada annad, saab ta sinuga koosolemise abil vabastada endas isarolli ning koos sellega ka kurbuse. Kui ta sellega toime on tulnud, toimub energiate muutus, õppetund on õpitud ning hinged võivad minna edasi erinevaid teid mööda,” selgitab Pärna ja lisab, et elu on miljoneid kordi imelisem, avaram, müstilisem, ilusam, puhtam, kui läheneda Hingetee poolt.

Nõid Anete: „Õigega koosolemine on nagu koosolemine iseendaga!”

„Kuidas leida Seda Õiget? See on miljoni dollari küsimus!” on nõid Anete retooriline. „Ja oh, kui lihtne oleks, kui kõikide inimeste jaoks kehtiks sama valem või sama vastus, ent elu teeb ilusaks ja huvitavaks see, et kõik inimesed on erinevad, samamoodi nagu nende teekonnadki. Mõni leiab selle õige 21selt, teine 45selt või 82selt. Tavaliselt antakse teekond selleks, et inimene mõistaks oma mustreid,” selgitab Anete ja lisab, et mõnikord võib kuluda mitu suhet, enne kui inimene aru saab, milline muster suhetes jookseb ja miks suhted ideaalselt ei kulge.

Anete sõnul tuleb suurem osa mustreid lapsepõlvest ja hingehaavadest, mida sageli endale ei teadvustata, seega esimene samm õige leidmiseks on mõista suhtemustrit ja seda, milline haav on mõne mustri käima lükanud. „Selleks, et väljapoole saaks ilmuda õige partner, tuleb tegelikult vaadata sissepoole, kas enda hinges on kohti, mida kinni kaetakse, haavu, mis mädanevad, ning asju, millega ei taheta tegeleda. Aga just nende asjadega tulebki tegeleda!”

Me kõik tahame olla täielikud, terviklikud ja armastatud, aga juhul kui keegi meile haiget teeb, siis väga sageli kaob see teadmine ära. „Kahjuks kaob see mõnikord väga pikaks ajaks ära, aga "ma olen armastatud” teadmine ei ole tegelikult absoluutselt mitte ühegi teise inimesega seotud peale sinu enda. „Ma olen armastatud” on oskus näha igas hetkes armastust ja ilu. See on oskus taibata ja teadvustada seda, et keegi kuskil on meid nii palju armastanud, et on andnud meile vormi. Me oleme hinged, kes on saanud kingituseks kehad ja hetked. Armastus on igas hetkes kogu aeg olemas ja selleks, et seda näha, tuleb osata kohal olla,” teab Anete rääkida. 

Anete usub, et põhjus, miks Seda Õiget otsitakse, peitub selles, et tahetakse justkui oma valudest ja ebameeldivustest lahti saada. Omamoodi on õige pidev otsimine nagu pidev põgenemine iseenda eest ja seni, kuni iseenda eest põgenetakse, ei ole lootust ka seda õiget leida.

„Sageli on inimesed iseenda vastu tohutult karmid, et miks me pole nii- või naasugused. Endale esitatakse kriteeriumeid, hinnanguid ja kommentaare, pidev mõtete jada peas ning aktiivsed või vähem aktiivsed valukehad ei lase meil olla. Tegelikult tuleb sellega lihtsalt leppida, et mul on praegu niisugused mõtted ja sellised tunded ning teadvustada, et mina ei ole oma tunded ega mõtted,” räägib Anete ja lisab, et kui meenutatakse oma elu kõige ilusamaid hetki, siis avastatakse, et neis hetkedes oli kohalolu, siis ei mõeldud eilsele ega homsele, ei antud hinnanguid, ei mõeldud, vaid lihtsalt oldi, sest armastus on olemise vorm ja meeleseisund.

„Mind on tohutult palju aidanud Eckhart Tolle raamat „Siin ja praegu: kohaloleku jõud”. Raske on paari lausega seda kokku võtta, mida me peame õppima, et selle õigeni jõuda. Tavaliselt on nii, et enne, kui see õige ilmub, on tekkinud armastus iseenda, oma elu vastu, osatakse rõõmu tunda igast momendist, hetkest, osatakse näha ilu, aktsepteeritakse iseennast ja teisi ilma hinnanguid andmata.” Anete sõnul tuleb ise olla see inimene, kelle seltskonda nauditakse ja ei tohi enam tunda hirmu sellepärast, kas kogu elu tuleb veeta üksinda või kellegagi koos. Tuleb iseenda elu iseenda jaoks õigesti elada, südame ja hinge järgi, ning siis ilmub ka See Õige.

„Õige ilmumine ellu on kõike muud kui liblikad, välgunooled ja tohutu kirg. Enne õige ilmumist võib tekkida paaniline meeletu hirm tundmatu ees, sest see õige ongi täiesti tundmatu, ta ei sarnane mitte ühegi sinu endise partneriga. Ta tekitab oma olemasoluga tohutu rahutunde. Seal ei ole kokutamist, itsitamist ja igasugune närvitsemine kaob ära, sest õigega saab lihtsalt olla,” kirjeldab Anete. Samas kui sa ei ole iseenda haavadega piisavalt tegelenud, kisub See Õige haavad lahti ja puudutab kõiki valusaid kohti, nii et teatud mõttes on temaga kohtumine ebamugav ja valus, kuid protsessi käigus võite avastada, et jagate samu haavu. „Teil võivad olla samasugused kiiksud ja samas võite olla nagu öö ja päev – tohutu sarnasus ja tohutu erinevus.”

Suhe õigega kulgeb Anete sõnul absoluutselt teist rada pidi kui kõik varasemad suhted. „See on väga teistmoodi, väga ootamatu, väga võõras, samas väga tuttav ja selle õigega koosolemine on nagu koosolemine iseendaga.”

 

Artikkel ilmus ajakirjas Buduaar september-oktoober 2018.