Reklaam sulgub sekundi pärast

Taskus näeb naistepäeval KraKapuutsi ja muhu mustriga sukki

Sel pühapäeval, kella 11-16-ni toimub Tasku keskuses noorte Eesti disainerite moelaat. Moelaada eestvedaja Anary Noorem on ise juba aastaid tegelenud nii käekottide kui rõivaste disainimise ja õmblemisega. Seega tunneb noorte disainerite hingeelu, loomingut ja võimalusi selle eksponeerimiseks Eestis hästi.

Sel pühapäeval kell 11-16 toimub Tasku keskuses noorte Eesti disainerite moelaat. Moelaada eestvedaja Anary Noorem on ise juba aastaid tegelenud nii käekottide kui rõivaste disainimise ja õmblemisega. Seega tunneb noorte disainerite hingeelu, loomingut ja võimalusi selle eksponeerimiseks Eestis hästi.

Anary sõnul on noortel disaineritel Eestis vähe võimalusi oma huvitavaid kaupu müüa. Sellest siis initsiatiiv ise üks väljund luua. Anary loodab, et sel pühapäeval Taskus toimuvast disainerite Moelaadast areneb välja traditsiooniline ja üha kasvav kvaliteetne üritus.

Naistepäeval peetaval moelaadal on oma loominguga väljas üle 20 erineva Eesti noore moelooja. Intrigeerivaim nimetus, mis pakutavate toodete nimekirjast silma jääb, on KraKapuuts. Tegemist on EKA moedisaini eriala tudengi Piret Mägi (disainerinimega Preti Pipar) loodud tootega, mis ühendab endas kraed ja kapuutsi. KraKapuutse valmistab autor erinevates stiilides, praktilisemaid ja pidulikumaid, osad neist on kaunistatud siiditrükiga.

Veel leiab moelaadalt Marja-Liisa Pihlaku valmistatud muhu mustriga sukki ja retuuse. Tegemist on puuvillaste, kvaliteetsete Eesti toodetega, millele on tekstiilivärvidega maalitud ja trükitud rahvusmustrid.

Eestimaine päritolu ja looming on üks kindel eelis, mida laada korraldaja kindlasti ka esile tõstab. Anary Noorem soovib, et noortel moeloojatel oleks olemas üks kindel müügikoht ja et inimesed harjuksid üha enam mõttega, et disainerite loodud tooted on kvaliteetsed, eristuvad ja Eesti disaini tasub hinnata. 


Toimetas Leemet Prits

Buduaar.ee Tegevtoimetaja