Reklaam sulgub sekundi pärast

TEADLASE PALJASTUS: miks sinu dieet sind peenikeseks ei tee?

Maailm on täis erinevaid dieete ning neid leiutatakse pidevalt juurde - mõned dieedid toimivad tõhusamalt, mõned ei toimi kohe üldse mitte ning mõned tunduvad niivõrd kummalised, et neid ei hakka isegi proovima mitte. Kuid miks sinu dieet siis tegelikult ei toimi?

Maailm on täis erinevaid dieete ning neid leiutatakse pidevalt juurde - mõned dieedid toimivad tõhusamalt, mõned ei toimi kohe üldse mitte ning mõned tunduvad niivõrd kummalised, et neid ei hakka keegi isegi proovima mitte. Kuid miks sinu dieet siis tegelikult ei toimi?

Teadlased on jõudnud järeldusele, et dieet ei ole see, millest sinu kehakaalulangus sõltub, vaid hoopiski geenid on need, mis määravad.

Ajakirjas Genetics Society of America ilmunud artiklis kommenteerivad teadlased, et dieeti valides tuleb lähtuda sellest, millised on inimese geenid ning vastavalt sellele tuleks leida endale sobivaim kaalust allavõtmise meetod.

Näiteks ühele võib sobida Atkinsi dieet ja teisele hoopis Vahemere dieet, kuid kolmas peaks praktiseerima ketogeenset dieeti.

Teadlane dr William Barrington nendib, et inimesed kipuvad dieete üldistama ning arvatakse eksklikult, et kui sõbranna suutis dieediga alla võtta, siis suudab tema ka. Kui aga sõbrannal on teised geenid, siis mõjub ka dieet talle teistmoodi.

Seega põhjus, miks sinu dieet sind peenikeseks ei tee, on lihtne - sa oled valinud vale dieedi, mis ei sobi sinu genotüübiga.

Allikas: Health