Reklaam sulgub sekundi pärast

TEADLASED AVASTASID, kuidas nätsu närimine sinu tervisele halba teeb

Suhkruvaba nätsu närimine peale söömist on arstide poolt igati soovitatav tegevus, sest see aitab ennetada kaariese teket, ent sellest hoolimata tuleks närimiskummiga siiski piiri pidada ja seda puhtalt tervislikust aspektist vaadates. Magusained, mis nätsus leiduvad, pole just kõige kõhusõbralikumad ja lisaks võib organismil niiöelda tekkida varjatud vedelikupuudus.

Suhkruvaba nätsu närimine peale söömist on arstide poolt igati soovitatav tegevus, sest see aitab ennetada kaariese teket, ent sellest hoolimata tuleks närimiskummiga siiski piiri pidada ja seda puhtalt tervislikust aspektist vaadates. Magusained, mis nätsus leiduvad, pole just kõige kõhusõbralikumad ja lisaks võib organismil tekkida n-ö varjatud vedelikupuudus.

Nimelt on eksperdid teinud kindlaks, et nätsu närimise ajal ei saa organism aru, kui tal vedelikupuudus tekib - suu ei lähe kuivaks, sest süljenäärmed töötavad pidevalt edasi. Tegelikkuses tähendab suu kuivaks minek aga juba seda, et organismil on vedeliku defitsiit ning ammu oleks aeg vett juua.

Sel põhjusel on soovitatav nätsu närida vaid mõned minutid peale söömist ning seejärel sellest loobuda. Nii ei teki organismil vedelikupuudust ja lisaks jääb ära ka ebameeldiv puhitustunne, mis liigse nätsu närimisega kaasneda võib.

Allikas: youbeauty