Reklaam sulgub sekundi pärast

TEADLASED AVASTASID, milline ema on lapsele parim!

Esmasünnitajate vanus tõuseb iga aastaga ning sel teemal peetakse pidevalt maha tuliseid arutelusid, kus kutsutakse naisi üles nooremas eas sünnitama, sest hilisemas eas võivalt sünnitusega väidetavalt kaasneda mitmed komplikatsioonid. Uuringud näitavad aga hoopis seda, et lapsele kõige parem ema ei ole sugugi 20. eluaastates sünnitav naine.

Esmasünnitajate vanus tõuseb iga aastaga ning sel teemal peetakse pidevalt maha tuliseid arutelusid, kus kutsutakse naisi üles nooremas eas sünnitama, sest hilisemas eas võivad sünnitusega väidetavalt kaasneda mitmed komplikatsioonid. Uuringud näitavad aga hoopis seda, et lapsele kõige parem ema ei ole sugugi 20ndates eluaastates sünnitav naine.

Ajakirjas European Journal of Developmental Psychology avaldati mõni aeg tagasi uuring, millest selgub, et need lapsed, kelle emad on pigem vanemad kui 25 eluaastat, on õnnelikuma lapsepõlvega ning põhjus on siinkohal väga lihtne. Nimelt on vanemas eas esmasünnitaja tasakaalukam, teadlikum ja rahulikum ning need omadused kanduvad üle ka lapsele. 

Noor ema on elus tihtipeale kogenematu ja õpib isegi veel erinevaid elutõdesid ja see omakorda toob kaasa stressi ja pingeid. Vanem naine ei muretse enam nii väga, ta on psühholoogiliselt küps ja võtab elu palju lihtsamalt. Mitmed uuringud kinnitavad, et alates 30. eluaastast muutub naine sisemiselt enesekindlamaks, õnnelikumaks ja rahulolevamaks. Just selles vanuses esmasünnitaja on teadlaste sõnul lapsele parim ema.

Uuring näitas ka seda, et hilisemas eas sünnitav naine ei karista oma last nii palju, kui seda nooremad emad teevad ja taas kord on põhjus lihtne - vanem ema suudab oma emotsioone paremini kontrollida ja väikesed asjad ei aja teda enam närvi.

Allikas: independent