Reklaam sulgub sekundi pärast

TEADLASED AVASTASID, milline magusaine tegelikult vähki tekitab

Valge suhkur on tervisele kahjulik ning selle asemel on tänapäeval kasutusel mitmed magusained, millest osad on looduslikud ja osad mitte. Kui siiamaani arvati, et kõik looduslikud magustajad on tervislikud, siis tegelikult pole see sugugi nii ja teadlaste sõnul võivad mõned neist isegi vähki tekitada.

Valge suhkur on tervisele kahjulik ning selle asemel on tänapäeval kasutusel mitmed magusained, millest osad on looduslikud ja osad mitte. Kui siiamaani arvati, et kõik looduslikud magustajad on tervislikud, siis tegelikult pole see sugugi nii ja teadlaste sõnul võivad mõned neist isegi vähki tekitada.

Nimelt on eksperdid jõudnud järeldusele, et agaavinektar ehk teisisõnu agaavisiirup pole sugugi kasulik, kuigi terviseringkondades on tegu populaarse magustajaga.

Paraku on agaavisiirup tervisele kahjulik, sest see on kõrge fruktoosisisaldusega - kui seda pikema perioodi jooksul regulaarselt tarbida, tõuseb veresuhkur ja insuliinitase ning pikas perspektiivis võib veresuhkru tase krooniliselt kõrgeks kujuneda. See aga omakorda põhjustab mitmeid terviseprobleeme ning võib isegi vähki tekitada.

Kui valge suhkur sisaldab ligikaudu 50% fruktoosi, siis agaavisiirup sisaldab seda lausa 70-90%.

Põhjus, mis paljud agaavisiirupit tervislikuks peavad, seisneb selles, et tegu on ainega, millel on madal glükeemiline indeks, kuid see ei muuda fakti, et fruktoosisisaldus on ohtlikult kõrge.

Allikas: health