Reklaam sulgub sekundi pärast

TEADLASED TÕESTAVAD, et 4 tassi kohvi päevas on südamele hea

Üldjoontes ollakse arvamusel, et kohvi võiks juua pigem vähem, kuid Saksamaal avaldatud uuring väidab hoopis midagi muud  nimelt avastasid Düsseldorfis asuva Heinrich-Heine ülikooli teadlased, et neli tassi kohvi päevas on südamele isegi hea.

Molekulaarbioloogid Judith Haendeler ja Joachim Altschmied avastasid uuringu käigus, et kofeiin tugevdab südame tervist  rakuseinad muutuvad tugevamaks ja ühtlasi ka tervemaks. 

Hiirte peal korraldatud testid näitasid, et kofeiinil on positiivne mõju ülekaalulistele ning vanemas eas olevatele hiirtele. Ka suhkruhaige südamele on kofeiin antud uuringu väitel kasulik.

Just neli tassi kohvi päevas on piisav kogus, et südametöö paraneks. Küll aga ütlevad teadlased, et inimesed, kellel on väga kõrge vererõhk, peaksid siiski kofeiini tarbimist piirama. Pigem sobib kofeiin neile, kellel on madal vererõhk.

Ülekaalulisi inimesi silmas pidades lisati veel, et siinkohal on mõeldud nelja tassi musta kohvi või lahja piimaga kohvi. Rasvane koor ja suhkur kohe kindlasti ülekaalulise inimese tervisele hästi ei mõju.

Allikas: businessinsider.com