Reklaam sulgub sekundi pärast

TEADLASED: ÜLE 40AASTASTEL olgu 3 tööpäeva nädalas

Teadlased on jõudnud järeldusele, et inimesed, kes 40aastased ja vanemad, ei tohiks nädalas teha rohkem kui 25 või 30 töötundi ehk siis neil tasuks piirduda kolme tööpäevaga nädalas. Põhjuseid on siinkohal mitmeid ja need puudutavad nii inimese enda tervist ja heaolu kui ka ettevõtte edukust ja töötaja keskendumisvõimet.

Teadlased on jõudnud järeldusele, et inimesed, kes on 40aastased ja vanemad, ei tohiks nädalas teha rohkem kui 25 või 30 töötundi ehk siis neil tasuks piirduda kolme tööpäevaga nädalas. Põhjuseid on siinkohal mitmeid ja need puudutavad nii inimese enda tervist ja heaolu kui ka ettevõtte edukust ja töötaja keskendumisvõimet.

Austraalias läbi viidud ning ajakirjas Melbourne Institute Worker Paper avaldatud uuringu tulemusena selgus, et selles vanuses ei ole töötajad enam võimelised viiel päeval nädalas samal tasemel keskenduma ja tööd tegema. See aga tähendab ühtlasi ka seda, et kui nad teevad tööd rohkem kui kolmel päeval nädalas, siis nende töö produktiivsus langeb ja töötulemused samuti, ütleb professor Colin McKenzie, kes oli uurimuse üheks põhikorraldajaks.

Kui tööandja tahab, et tema töötaja oleks võimalikult efektiivne ja suudaks ettevõttele võimalikult mitmel moel kasulik olla, siis tasuks alates 40. eluaastast muuta töötaja tööaega. Senise 40 töötunni asemel võiks olla 25-30 töötundi nädalas.

Uuring kinnitab, et kui töötajate tööaega kahandati, tõusis koheselt ka nende keskendumisvõime ja suutlikkus edukalt tööd teha.

Allikas: gottadotherightthing