Reklaam sulgub sekundi pärast

TEADUS TÕESTAB, et kui sul on õde, siis sa oled parem inimene

Teadlased on jõudnud järeldusele, et need inimesed, kellel on noorem või vanem õde, on paremad inimesed. Nimelt näitavad uuringud, et õe omamine muudab inimest ja arendab teda mitmel erineval moel ning see on kõik üksnes positiivne.

Teadlased on jõudnud järeldusele, et need inimesed, kellel on noorem või vanem õde, on paremad inimesed. Nimelt näitavad uuringud, et õe omamine muudab inimest ja arendab teda mitmel erineval moel ning see kõik on üksnes positiivne.

Perepsühholoogia ajakirjas (The Journal of Family Psychology) avaldatud uuringus jälgiti 400 perekonna lapsi vanuses 10-14 ning selgus, et õe omamine mõjub lapse vaimsele tervisele hästi.

Lisaks näitasid uuringud, et õe omamine õpetab inimesele oma tundeid paremini kontrollima. See õpetab olema kaastundlik. See õpetab paremini inimestega suhtlema ning lahkhelisid lahendama.

Laura Padilla-Walker, kes oli ühtlasi ka uuringu juhtfiguuriks, ütleb, et vaatamata sellele, et lapsed omavahel kaklevad, on positiivseid emotsioone alati siiski rohkem ja õe omamine toob kaasa mitmeid postiivseid faktoreid.

Kui lapsed kaklevad, siis see õpetab neile oma emotsioone taltsutama. See on oskus, mida hilisemas elus väga vaja läheb. Isegi kui õed ja vennad omavahel kaklevad, ei saa jätta märkimata asjaolu, et lapsed, kes kasvavad üles mitmekesi, ei ole üksildased.

Lisaks õpetab õe omamine näiteks poistele suhtlemist naistega. Poisid, kes kasvavad üles õega, oskavad hilisemas elus naistega paremini käituda.

Allikas: goodfullness