Reklaam sulgub sekundi pärast

TEADUS TÕESTAB, ET õnneliku lapse vanemad teevad neid kolme asja

Julie Lythcott-Haims, kes on ka raamatu How to Raise an Adult autor ning Harvardi ülikooli teadlased uurisid pikema perioodi jooksul lähemalt lapse kasvatamise ning edukuse ja õnne seoseid. Kõik vanemad tahaksid, et nende lapsest sirguksid õnnelikud kodanikud, kes elus läbi löövad, aga kuidas sellist last kasvatada?

Julie Lythcott-Haims, kes on ka raamatu "How to Raise an Adult" autor ning Harvardi ülikooli teadlased uurisid pikema perioodi jooksul lähemalt lapse kasvatamise ning edukuse ja õnne seoseid. Kõik vanemad tahaksid, et nende lapsest sirguksid õnnelikud kodanikud, kes elus läbi löövad, aga kuidas sellist last kasvatada?

Allpool on välja toodud kolm olulist nüanssi, mida kindlasti meeles tasuks pidada ning oma laste puhul ka rakendada:

1. Sööge koos õhtusööki

Uuringud näitavad, et lapsed, kes vähemalt viiel õhtul nädalas söövad koos oma perega õhtust, kogevad elus vähem pingeid, teismelisea rasedust, ülekaalulisust ning depressiooni. Lisaks on neil keskmisest paremad hinded ning kõrgem enesehinnang.

2. Tehke tööd kodust väljas

Laps, kelle ema ja isa mõlemad käivad tööl, kasvab üles tunnetusega, et oma eesmärkide nimel tuleb vaeva näha ja tööd teha. Vanemad insipireerivad teda ennast proovile panema ja oma unistuste nimel tööd tegema.

3. Pane oma laps tööle

Julie Lythcott-Haims rääkis juba 2015. aastal TED Talk ürituse raames, et kõige edukamad on need täiskasvanud, kes varases eas kodus tööle pandi. Antud fakt põhineb mitme uuringu tulemusena tehtud avastustel.

Allikas: inc.com