Reklaam sulgub sekundi pärast

TEE ISE: GRILLRIBID tšillimarinaadis

Suvegrilli teeb täiuslikuks hea ribi ja nii head rooga kui enda valitud lihast enda tehtud marinaadiga poest ei saa. Toome sinuni lihtsa marinaadi, millega jaaniõhtul parimat grillribi valmistada. Retsept on toodud ahjus valmistamiseks, kuid iga tubli grillmeister saab sellega ka lõkkel hakkama.

GRILLRIBID
Neljale kuni kuuele

oliiviõli
2 rida searibisid (umbes 1,6 kg)
rukolat ja vesikressi, serveerimiseks

Marinaad:

1 punane tšilli
pöidlasuurune jupp ingverit
2 küüslauguküünt
150 ml õunamahla
100 ml valge veini äädikat
2 kuhjaga sl tomatiketšupit
1 sl Dijoni sinepit
100 ml heledat sojakastet
100 g pehmet pruuni suhkrut

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Nirista ribidele veidi oliiviõli, puista soola ja pipart ning hõõru kõik ained korralikult lihasse.

2. Marinaadi valmistamiseks eemalda tšillilt seemned ja haki tšilli hästi peeneks. Koori ja riivi ingver ja küüslauk. Pane kõik ained keskmise suurusega potti, lisa õunamahl, valge veini äädikas, ketšup, sinep, sojakaste ja pruun suhkur.

3. Klopi kõik ained hästi läbi ja kuumuta potti keskmisel tulel. Sega, kuni suhkur on lahustunud, seejärel hauta 10–15 minutit või kuni marinaad on paksenenud.

4. Lao ribid ahjuplaadile, pintselda marinaadiga üle ja kata fooliumiga. Küpseta ahjus 1 tund 15 minutit, kuni liha kondi küljest kergesti lahti tuleb.

5. Kui ribid on pool tundi küpsenud, pintselda neid marinaadiga. Tunni aja pärast eemalda foolium, pintselda uuesti marinaadiga ja küpseta katmata viimased 15 minutit, pintseldades poole pealt veel korra. Aja grill kuumaks, tõsta ribid grillile ja küpseta keskmisel kuumusel 5–10 minutit.

6. Tõsta ribid lõikelauale ja lõika tükkideks. Serveeri peotäie rukola ja vesikressiga.

Ühe portsjoni toiteväärtus: 737 kcal, 50,4 g rasvu (17,9 g küllastunud rasvhappeid), 54,1 g valke, 16,4 g süsivesikuid, 15,2 g suhkruid

 

JAMIE AASTARAAMATUS on 365 RETSEPTI! Aastaraamatut saad hinnaga 9,95 € tellida SIITosta Buduaari kontorist (Põhja pst 21c, Tallinn) või igast raamatupoest ja supermarketist.

Saad endale kööki aasta jagu inspiratsiooni - selles 365 retseptist koosnevas trükises on retsepte igaks argi- ja pidupäevaks. 

Jamie aastaraamatu iga retsepti juures on ära toodud ühe portsjoni toiteväärtus. TELLIMA