Reklaam sulgub sekundi pärast

TERVISEEKSPERT HOIATAB: 1 toit, mida hommikul kunagi süüa ei tohi

Hommikusöök on päeva tähtsaim toidukord ning selle vahele jätmine võib lisaks kaalutõusule tuua kaasa ka mitmeid terviseprobleeme, sest organism vajab algavaks päevaks eranditult alati uut energiat. Ent oluline on ka see, mida hommikul süüakse!

Hommikusöök on päeva tähtsaim toidukord ning selle vahelejätmine võib lisaks kaalutõusule tuua kaasa ka mitmeid terviseprobleeme, sest organism vajab algavaks päevaks eranditult alati uut energiat. Ent oluline on ka see, mida hommikul süüakse!

Nimelt panevad terviseeksperdid inimestele südamele, et hommikusöök tuleks valida võimalikult täisväärtuslik ning selleks ei tohiks kunagi olla toit, mille põhikoostisaine on valge jahu. Töödeldud nisujahu annab vaid kiire energialaengu, ent ei sisalda organismile vajalikke toitaineid ning kõht läheb peagi taas tühjaks. 

Näiteks kui sa armastad pühapäeval pannkooke süüa, siis vaheta nisujahu kaerajahu vastu välja ning lisa tainale ka pisut röstitud täisterakaerahelbeid või hoopis kuivatatud puuvilju. 

Saia asemel valmista võileib täisteraleivaga ning aseta sellele kindlasti ka loomset valku - muna, sink ja juust kuuluvad täisväärtusliku menüü hulka. Ka värsket köögivilja tasub iga söögikorra juurde tarbida, sest nii saab organism piisavas koguses vitamiine, mineraalaineid ja kiudaineid.

Nisujahu ei anna organismile mitte midagi kasulikku ning põhimõtteliselt võib öelda, et see sisaldab vaid tühje kaloreid, mis ennast kenasti rasvana puusadele istutavad.

Allikas: redbookmag