Reklaam sulgub sekundi pärast

TERVISLIKE KAUNITARIDE LEMMIKVÄRSKENDUS – ÖselBirch kasemahlad

Üha enam on Buduaar hakanud erinevatel toiduteemalistel maitseüritustel märkama kasemahlast valmistatud toredate saaremaiste nimetustega jooke. Astusime ligi ja tegime maitsetega tutvust ning saime jutule Anne-Liis Theiseniga ka nende sünniloo teemal. Meile see väga meeldib ja jagame seda teilegi. 

Anne-Liis: Meie inspiratsooniks on meite armastatud vanaema Saaremaalt, kes kogub iga varakevad kasepuudest toitvat ja maitsvat mahla ning paneb selle hapnema. Just too fermenteeritud mahl oli heinateo ajal meite lemmik janukustutaja. Kadakate varju jahedasse peidetud hapukas ning kerge maitsega jook kustutas janu isegi paremini kui allikavesi! 100% mahe, vähese suhkruga ning kasemahlale omaste vitamiinide ja mineraalainetega - need on meie Börchid maailma köige ilusamast riigist! Meite värskendavad Börchid on valmistatud kodumaa kasemahlast ning pakuvad tervislikku ja vähese suhkruga alternatiivi tavapärastele limpsidele. Mis sellest suhkrust ikka limpsid - LIMPSA KASKE! Mitmed Eesti kaunitarid on juba oma lemmiku leidnud – näiteks veganina on Elina Borni lemmik meie HÄPU. Meie mahlad on müügil tervisetoodete- ja talupoodides, Prismades, Rimides, Tallinna Kaubamajas ning mitmetes restoranides ja kohvikutes. Müügikohtade info linnade kaupa leiab meie kodulehelt www.oselbirch.com.

Toredate nimede sünnilood

 

ÖselBirch on pereettevõte Saaremaalt. Ösel on ju teatavasti vana Saaremaa nimi tollest ajast, kui Tallinn veel Reval oli. "Birch" on väljamaa keeli "kask", aga kui kodukeeli kirja panna, siis tuleb sellest üks kena ning isegi täitsa Saare murraku moodi söna: BÖRCH! Börchi kasemahlad on madala suhkrusisaldusega, loomulikult säilitusainetevabad ning aus ja kodumaine mahetoodang. Börchi HÄPU on nimelt just see sama hapendatud kasemahl, mille me lapsepõlves janu kustutamiseks heinamaale kaasa võtsime! See on täitsa puhas elusloodus pudelis! Ei ole pastöriseeritud ja ei ole sinna ka miskit muud jama juurde pandud! Teadjad mehed TFTAKist rääkisid, et kasemahla looduslikud suhkrud on teisendatud ja hapnemise protsess sellega peatatud. Mekib too hapukalt ning on pisut kibeka järelmaitsega. Vöib vist öelda, et see on veganite keefer – teeb köhule head. Aga see möru mekk teeb ta ka sobivaks erinevate kokteilide ja mokteilide jaoks. Vanaema meil arvab küll, et see on rohkem siuke peen linnapreili värk, sest öige maalaps joob ikke puhalt. Nii on see hapendatud kasemahl ju köige mönusam!

Lisaks vanaema traditsioonilisele hapendatud kasemahlale on meil valikus veel paar mönusat maitset: Hapendatud kasemahlast on meil üks hää piparmündijook MÖHHIITO - selline Põhjamaine Mojito. Vanaema hapukast rabarberikoogist inspireerituna tegime RUUBENi joogi rabarberiga. Aga ka värskest kasemahlast on meil pönevaid maitseid: nii soojendab INGE köiki ingverisöpru, ASTEL on selline teravmeelne eputaja, kes pidi end lausa EV100 Presidendi vastuvõtul esitlema.

* Säilitusainevaba mahetoodang

* Vähese suhkrusisaldusega ning sobib ka lastele

* Naturaalne, puhas ja kohalikust toorainest

* Vegan, taimetoit, gluteenivaba, paleo

* Keskkonnasõbralikus klaaspudelis

www.oselbirch.com

 @oselbirch